Wednesday, May 25, 2011

facebook! & ibu bapa.

aku dah zohor dan masak. ok, tak patut mukadimah aku begini. setiap hari kat rumah aku cuma online dan online tiada riadah yg membolehkan badan aku stay in shape. erkk?

aku beli cleo dan baca dan baca ada part yg aku suka like what if ur parents added u on facebook?elehhh...aku da add pun selamba je?

step 1 is to hide the evidence like gambar gambar yg pelik pelik yg berjuta lemon dan gambar dengan incik kekasih. eh?

my dad pernah tegur
  • gambar banyak!nak watpe banyak banyak?
  • status aku yg geli geli yg tag nama muhd firdaus. tp aku delete dah dan tak buat pastu. tiba-tiba aku sedar, ok a bit annoying. :P
  • status aku "im eating double special beef burger with cheese..yeay!!" at 2 am dan ayah aku like "emm how to calculate the...bla bla bla" . dia cukup marah aku gemuk dan suka makan gemuk gemuk stuff =.="
  • gambar dengan incik kekasih. aku upload, dia pun upload but dad commented on him "this is a bit too much" haha. then my bf said sorry then he replied "apologize accepted. take care" lebih kurang camtu. hahaha. lepas tu upload je pun. takde pe dah ^^V
tapi aku rasa selesa je. dulu ayah aku tak nak approve yg family punye relationship tu. sebab dia punye tujuan nak tengok tengok je. bukan selalu online pun. adik aku paling best!sebab buat status married. hahaha! tak marah pun ayah aku but saying something yg perli je.

step 2 approve je la kalau dah sorok sorok dan delete tu. tapi macam hipokrit?yelah dah delete delete?kalau sebelum ni dia letak gambar pakai skirt nampak peha putih melepak dan nampak lurah walaupun pada asalnya bertudung di luar. eh ok la tu. elok sikit hah mak ayah pantau. haha.

step 3 is beware of what u up to dalam alam maya. hahah jumpa pelik pelik mati lah kamu.

tapi aku takde step. aku lagi suka approve sepupu makcik pakcik haha biarlah dia tengok. tapi kazen aku suka stalk profile incik kekasih pulak sambil komplen jauh nak anta ke sana nanti. ehem ehem. ^^V

btw, sukahati korang la. korang punya facebook. aku luar dan dalam facebook sama je. ok, mak aku pun minta buatkan facebook dia?so? =.="
Share/Bookmark
Comments
4 Comments

4 suke nak komen:

shiema sufian said...

facebook ta mengire usia :)

Freaky said...

hehe tak mau approve gak. lalal tak suke

erniemusliana said...

hahaha. betol shiema ^^V

erniemusliana said...

ehem tamao approve sudah. tp my dad mengapakah incik freaky add? lalalaa~