Wednesday, December 29, 2010

orang itu busuk

2 suke nak komen
gambar?aku rase ni paling buruk aku nak bagi. haha. ye laaa since anonymous kate aku uduh & mulut cam itik. cakap aku gedik lagi. aku anggap ko dengki sbb ko tak berada kat tempat aku. boleh tak macam tu?hahah.

biala, aku tak terasa langsung.

ok, akhirnye aku sudah terima hakikat utk keputusan aku. fuhhfuhh teruk. tapi tak semestinya mendatang akan teruk. anggaplah takde rezeki kali ini dan mungkin rezeki dilebihkan dalam hal laen. haha. tibe tibe aku berkata begini.

new year nanti baru gerak ke perlis dgn semangat baru..huuu tapi banyak lagi tak setel. yuran, aku lupe berape nak bayar. asik asik macam tu kan? T.T barang-barang nak kene beli lagi. skill memandu nak kene polish lagi. aku parking sama ade ketepi sangat atau jauh bebenar. hahaha sikit pon tak reti nak bajet.

baekla, aku perlu mengemas. =.="


ps : thnx to my dad. :))))

Share/Bookmark

Sunday, December 26, 2010

saya blogger selangor.

9 suke nak komen
aku tau dari ayie. haha. ok nak story ni

name : ernie musliana bt mustazaidi haha juge eny for short :)
status : dah berpunye pon
care hubungi : from this blog ke, my fb kat tepi tu just click or ask anything kat my formspring. ^^
daerah : klang selangor but belajar kat universiti malaysia perlis. phewww jauhh... :|
tempat tinggal : kat klang ni la.
menarik di klang : haha tatau nak describe. sesak memanjang?indon banyak?or pencemaran keterlaluan. cari laa sendiri. :DDD


ok, ni link ke blog terbabit : BPM
Share/Bookmark

Saturday, December 25, 2010

muntah dgn fb

5 suke nak komen
fb.

noktah.

haha. aku rase fb dah setaraf dgn ic kite. kalo pegi mane-mane ke an. "eh ko ade fb ta?" haha aku rase tu je laa. tukar-tukar email, tade da nombor tepon da. haha. kalo tade fb orang akan pandang pelik eh-eh-ko-tade-ke?

aku ade fb start masok matriculation. tapi tak aktif pon. tatau gune. skrg mmg pengguna tegar da. aku rase setiap ari akan login even sekejap la nak tgk notification tuh. tapi aku rase kurang enak dgn pengguna fb skrg sampai kdg-kdg mahu muntah darah sbb mereka ;

1) jadikan fb sbg medium luahkan perasaan mendayu-dayu. geli amat. sesekali aku bole terima kalo-kalo dtg angin die, ni setiap ari?setiap jam?mao tak pitam. =.="

2) encik-yg-beritau-segala-di-fb. oh ni. setiap menet nak updet "lapar laa" "arini kite bla bla bla..." cesss. masalahnye setiap kali. ok?

3) encik/cik-yg-beriban-gambar-di-fb dan sume muke die. hahah. paham sendiri :D kalo satu due takpe tapi 110 keping aritu die bantai sume nak upload. amek.

4) orang yg tak pernah tak komen. apekah jenis orang. haha sume die komen. rajin sungguh. kekadang komen tak membina dan minta pelempang. haih.

5) event. ni aku hangen. takkan solat jumaat pon nak wat event tu?melampao betol. game request?sumpah banyak. eeee.

aku rase banyak lagi tapi aku sendiri tak dapat nak list kan sbb terlalu banyak. alih-alih fb jadik diari mereka pula. fuhhfuhh. fb juge medium cari kawan dan jodoh tapi aku tak approve org yg aku tak kenal, so aku takde kawan la kan?sorry, kalo aku rase nak confirm tu aku buat la. aku tak reti bemesra lelagi dgn orang yg tak same pemikiran. ngerti?
Share/Bookmark

Friday, December 24, 2010

gambar sahaja.

3 suke nak komen








dan selebihnye, di fb. haha :)

Share/Bookmark

Thursday, December 23, 2010

rapunzel pakai tudung?

9 suke nak komen
nazatul saidah!tenkiiuuuu sbb belanja kami pizza. :DDD laen kali aku punye turn lak haha tgu sem dpn dpn. tapi sayangnye kami cume berenam. mmg susah nak cukup 8 orang. entahhhh. oh,pizza tu mmg kami punye laa kan, bising memekak tapi tak penah kisah. lepas makan pegi taman and snap lagi. pastu pegi mamak pulakk kasik isi minum petang. gambar dlm DSLR si pendek, sok baru nak amek, haha dan akan aku tempek bebanyak kat sini.

sekarang cume ade gambar aku. hahaha nak menunjuk sebenarnye, tgk tgk nampak tak?pertama tama kali buat style cetu. hahaha ape tah name, rapunzel kot?aku tgk ade kat site mane tah. sejak bile laa si rapunzel pakai tudung.haha tapi tapiii comel kot...tudung tuh. haha.
Share/Bookmark

Wednesday, December 22, 2010

heartbroken

6 suke nak komen
result dah keluar. kecewa sbb lower than what i had expected in this exam. ya, maybe my ambition high sangat la kan. my dad said, its ok as long as u can continue studies. nope, i want more.


heartbroken Pictures, Images and Photos

kecewa sangat, seperti putus cinta lagaknya.

Share/Bookmark

Tuesday, December 21, 2010

baby tak payah cuak

0 suke nak komen

my name is nur irish qistina. hello auntie eny... ^^

haha.bagos an ko baby?tak payah risau pasal esok.

PENGUMUMAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PELAJAR SEMESTER PERTAMA SIDANG AKADEMIK 2010/2011

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara yang tersebut di atas.

2. Sukacita dimaklumkan bahawa keputusan peperiksaan Semester Pertama Sidang Akademik 2010/2011 akan dikeluarkan secara 'online' pada 22 Disember 2010 jam 9 pagi. Para pelajar boleh mendapatkan keputusan peperiksaan masing-masing melalui link Online Student Information yang terdapat pada Single Sign-On di dalam Portal Pelajar.

bla bla blaa.....terima kasih.

=.="

aku dapat merasakan keputusan aku bakal membuat aku pitam berhari-hari. huh jawab macam @R$@R#% je ari exam tu. tapi nak menyesal tak berguna. haha kesian kat aku, result tak dekan dekan lagi. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =.="

baii baiiiii

Share/Bookmark

Monday, December 20, 2010

nenek, sihat la cepat.... :(

4 suke nak komen
tibe-tibe aku tak kotakan janji aku utk cerita pasal reunion. haha tapi masalahnye tade mood da pon nak becerita. lagipon semua sedia maklum ape itu reunion yakni pertemuan setelah sekian lame tidak betemu. ececece. laen da semua, da mbesar dan berjaya.

skrg nenek aku saket. die baru je pegi klinik smlm. dan skrg kat rumah aku. kalo berlanjutan dan die tamao makan, ke hospital la. dan die juge meracau. ayah kate beselah halusinasi sbb low pressure tapi aku dgr " aku tak nak ikot, aku nak tido" yg nenek aku cakap atau "eh zink tu nak roboh" atau nenek mengadu kaki die saket kene tarik. mmg laa aku seram tapi tah halusinasi. yaaaa beselah da tua, saket. tapi semoga nenek sihat macam selalu. sape nak uruskan nenas nenek kat uma nenek tu?banyak kan?ade kucing lagi yg banyak. haaa. nenek cepat laa sehat. eny buatkan kopi, nenek minum tau?

aku sendiri tatau ape aku rase.
Share/Bookmark

Saturday, December 18, 2010

jejak kasih

2 suke nak komen
harini?wow penat sgt. dr pagi menghadirkan diri ke reunion dan juge bbq. lengan aku da ade otot ok?dek mengipas tak henti henti. btw, semua best. kelaka sgt sbb sume da laen. yg pdk da tgi yg ni dah tu dan dan etc. haha. tak sia sia perjumpaan itu dilakukan cecece :DDD

ps : nak cerita pjg pon penat. sok pg lah update bebtol. :D oh oh oh harini diari memandu bertambah da. excited! ^^
Share/Bookmark

Thursday, December 16, 2010

contest peace pulak

2 suke nak komen
aku rase aku sangat byk gambar gedik yg peace peace ni. haha. so, ade contest "peace contest"

1) follow cik ezad ini. suda!
2) saya malaysian dan ini blog saya. :DDD
3) banner sudah pon kat tepi tuh. g la klik utk maklumat yg mendalam
4) tag mmber?adesss sape berkenan buat laa. adoi malas. hahaha :DDD

errrr gambar?tadaaaa

oke sila beramai meriahkan contest sbb tarikh ditutup 1 jan. haha lmbt lagi kan?g laa snap cecepat dan hadiah?ok maseh misteri!!

ps : cik?tgk da?lalala...:DDD
Share/Bookmark

budak kicik tetibe dewasa

3 suke nak komen
tetibe aku jadi tak puas hati. bukanlah pasal pe tapi perbandingan ketara antara aku mase tingkatan 1 dan mereka skrg. melihat mereka yg aku rase matang dr usia tapi akal tak panjang juge. hisshhhh..... maksud akak (haha) kamu perlu byk belajar.

1) dulu aku pegi sekola aku tak pakai ape kat muke, dan aku tak tau pon compact powder itu perlu dipakai. huh muke baek pegi sekola dgn tudung senget serta bulat tapi kalo budak skrg?tudung kene tajam yahh itu penting dan bibir berkilat. fuhh meletup mcm nak pegi kenduri.

2) dulu mase aku sekola aku tak pentingkan teknologi. seingat aku, internet tu aku tak guna lagi dan kegunaan yg masih aku rase was-was akan kegunaan. tapi skrg, aku jumpe budak kecik ni ade dah blog. bagus.

3) facebook?myspace?dan pape la aku ade da nak abis skola menengah. skrg bukan kate form 1, kazen aku yg darjah 2 pon ade fb. sungguh tak berpatutan. bukan ade member pon. ni adek aku yg djh 6 juge minat nak ade fb sbb aku da buatkan utk abgnya. bagus. buang mase mcm kakak ko.

4) phone?aku ade since form 2. adek aku dr drjh berape tah ade dan ade camera serta memory card padahal phone pertama aku cume 3315. bapak hepi ayah aku kasik. tah pape je aku rase, dan budak skrg?adek aku yg last dah hilang 2 phone. dedua kamera ade, memori card dan pape laa. skrg?nokia 6500 slide. ok, ko hebat wahai adek padahal upsr tak 5a cam kakak ko. *tetibe berlagak. haha

5) adek aku maen ps utk mengisi mase lapang. aku dulu maen card yg "1 happy famili at HOME" haha. kelakar laa. aku takde barbie sbb aku selesa maen kejar-kejar atau tembak-tembak?haha bahagianyeeee ade pistol air.

6) baju skola nak canggih jep. atau "abang nak baju kain licin" byk cantik muke ko. aku pakai je ape mak beli tapi canggih laa. hahaha. dan kasut?jazz eyh pallas eyh tak igt la ejaan. form 4 pakai power. bagus betol aku. dan mereke digosokkan, aku sendiri. mak?tak adil. :P

7) beg aku dulu kembong-kembong sbb bwk ilmu yg byk. beg adek aku dan purata budak skrg cume ade kertas dan pencil box. aku tgl gak bwh meja dulu tp beg aku still berat. huh gile nerdy dan sgt bersemangat nak belajar sbb mase skola apekah impian kamu? dan aku menjawab "ingin ke menara gading" alhamdulillah aku skrg degree di unimap :)

laen?aku taktau tp budak zaman skrg sgt advance. aku tak pakai cardigan pon dulu-dulu. haha. dan wedges eyh tuh kfc ke? lipstick aku pakai sem 1 di unimap. hahaha. tah pape jep at least aku adelah remaja yg membesar. euww?
Share/Bookmark

plastik melekit diguna

2 suke nak komen
dalam bulatan tu nazatul saidah. mase sekola mmg begitu la rupenye. skrg?fuhh meletup. pegi cari kat fb, aku malas nak upload gmbr die yg kacak itu.



tadi bercerita bagaimana semase kami sekola dulu yg sungguh tak same dgn skrg. dulu dtg awal sbb yelah aku pengawas dan yg len ni naek basikal kang lambat kayuh lambat sampai, jadi keluar awal dan tersampai awal. boleh tak cetu? haha. tapi budak skrg pulak dtg awal sbb ade hal dalam tandas kat blok tersorok di belakang. bile ade makcik cleaner nak bersihkan die jumpe plastik kecik je tapi melekit. hahah agak sendiri laa ape mereka buat. budak skrg tak tau mase depan sgt luas terbentang, kenape nak bg diri tu gelap?dah la bingai patu buat perangai. sumpah negara takkan maju. tah pape. ni kat skola aku dulu, skola korang ade ke?
Share/Bookmark

Wednesday, December 15, 2010

random pix kat uma nenek, pahang.

4 suke nak komen
aku kat pahang em dekat seminggu ok?lame btol. sbb ini laaa. sambut menantu. ye nenek n atok aku dpt menantu pmpn lagi. mum jeles tak?heheh. ok, tgk laa gambar.


makan beradab laa sgt ..haha



ini aku buat ok?mase aku buat ni aku tak mandi lagi. tetibe my aunt ty "eny umur berape?" and i said im 20 ..y? "ade makcik tanya ni haa..bkenan" hahaha aku tgk makcik itu tersengih menatap aku....dlm hati "haaa???muke busuk kot" hahaha :DDD tapi aku sudah ditempah.(ape jenis ayat tah) haha :D


bile sume dah balik tinggal laa aku, mak and adek nu 3 kat kg sampai selase. bosan kan?sungguh. haa ni pictures yg aku amek spanjang aku ngah minum petang. haaaa....cantik




sekitar uma nenek aku jep dan gune n85 jep. dslr?sabar dulu eny sabar.... T.T
Share/Bookmark

kau mmg cantik

0 suke nak komen
hana tajima. ok aku sgt berminat pakai letak macam ni tapi tak try lagi. member aku kate tah pape sbb tak kemas. hey dulu mase aku free hair rambut aku dibiar messy kan?so nak gak style shawl yg "messy". hahaha. huh.

ps : skrg aku perlukan baju, dress, jeans and what-so-ever yg new.
pss : oh ya, aku balik kg sbb my uncle getting married. eh tu term salah, my granny sambut menantu. nnti lah update :D
Share/Bookmark

Thursday, December 9, 2010

tag lagi ok?

0 suke nak komen
sekali banyak da aku update. hahaha. ok, aku jwb ye IZNI HIDAYAH oii.. :P

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
-benda berharga. haha mestila orang tersayang dan juge emm amalan baek? :DDD

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
-aku bg duit isi minyak kete adek aku (kakak yg baek en?) hahaha!

3. Di manakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
-dkt tepi pantai :P

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-in luv with my muhammad firdaus :)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-tade noktah

6. Di manakah korang selalu berjumpa kekasih korang?
-setakat ini di perlis, kedah. bile kekanda nak mampir ke kl ni? :PPP

7. Novel / buku / majalah terakhir yang korang beli?
-cleo

8. Apakah nama penuh korang?
-ernie musliana bt mustazaidi

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
-dedua je la

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
-sesape yg teringin nak jumpe aku la

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
-kat hostel ya, uma?NO NO.haha

12. Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
-tempat yg masih mengekalkan alam sekitar die. :PPP

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
-pelok. cam i plok my teddy memalam. haha. cium pon boleh maa. jd nak dedua!

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
1) die kurus sgt. aishhh. tambah berat weyh!
2) nice hair!
3) dia tak sombong

15. 5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang?
-my vaio
-my cellphone
-my novels
-my teddy named bulat jr which is given by him:)
-debit card? hahaha

16. 3 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
- if i had you - adam lambert
- heaven - ft island
- na na na - mcr

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
-7th may 1990. kat uma sbb cuti sem. haha

18. 7 orang blogger yang korang nak tag?
-muhammad firdaus abu bakar dan lagi 6 tuh errr....buatlahh sape yg tade keje memalam ni. haha

19. Cerita sikit blogger pertama yang korang tag
-in love with him :)

Share/Bookmark

Wednesday, December 8, 2010

judi gambar utk pertandingan.

3 suke nak komen
lame tak join contest. haha. tgk-tgk ade emm join laa sbb addict photo punye contest, mesti aku nak masuk. hahaha. ok, checklist jap!

1) saya sudah pon menjadi follower cik yuyu kite ni :P
2) banner di sidebar juge sudah! ok!
3) gambar yg diperjudikan adelah .. hahaha tadaaa.!! ^^



gambar ni harini punye, kire panas lagi la. haha. baju baru pakai ok bukan itu point utama tp berjumpe rakan-rakan yg berjauhan DAN SEBAB ITU SUKE GAMBAR INI sbb semua belajar nak jauh termasuk aku yg tercampak nun di perlis. happy? sgt! bukankah kawan adelah peneman kite kala suka & duka? tapi masih menunggu yg masih exam. haih. papepon, may god blesses us :)

4) tag rakan, tapi....sape yg bace entri ini kene buat oke?sbb hadiah yg misteri itu sgt mengujakan. haha ^^

and im done.! :)
harap-harap cik yuyu terpana dgn picture yg diperjudikan. haha :DDD


ps : oh ya, sile klik banner itu utk maklumat yg mendalam lagi. mekasih semua ^^

Share/Bookmark

facebook jadi lame balik

2 suke nak komen

ok. ni facebook yg baru. tak cantik kan? lumrah la kite menyukai yg cantek tp ini TIDAK. hak kami nak tukar or tak bukan sape-sape. sebab aku rase aku tak click pape pon utk tuka?atau aku mmg da click cesss gile tak perasan laa macam tuh. pagi td dgr hitz, dj ni cam tak berkenan jugak dgn fb baru ni. hahaha tahun baru fb pon nak baru. :PPP ade listener called and ckp care nak kembalikan profile yg lame adelah dgn menyahaktifkan (deactivated laa sng cite) haha. tapi btol atau tak. ohh tatau. bia je laa takde efek mende pon. haih.



arini, menonton narnia. skema. tgk narnia dlm 3d. emmm narnia best tp efek 3d die cam kurang je?haha.




ok, puas da tgk gambar. babai dari kami ^^

Share/Bookmark

Tuesday, December 7, 2010

hitam skrg

3 suke nak komen
ni la keje aku petang arini. duduk rumah sgt bosan bile diri biase bergelumang dgn kerja yg sgt bnyk. hahaha berlagakk di situ. :D ni dari tyma laa ni. tetibe plak aku nampak die post menatang ni kate best yaaaaa mmg best pon. hahaha sgt berdedikasi aku setelkan artwork aku. :D

tak cantik lah kaler sbb aku gune mouse hahaha ko bajet boleh cntik ke?cacat je tapi nice laa dari aku mencube dadah. haha. sile pergi sini KALER utk kaler secare on9 tak pon boleh print. haha best kan??mase kecik dulu suke kaler-kaler dan selalu laa mintak mak belikan kaler luna. haha fames kot luna tu. skrg dah besar sgt sukar mencari mase kaler-kaler ni. mase kecik semua indah semua colorful. dah besar baru tau bnyk hitam sane dan sini. hahaha

jadi kecik atau besar lagi best?

ps : oh ya, salam maal hijrah. lakukan penghijrahan tapi takkan tgu buka buku baru nak berhijrah. bebile je boleh buat cume tanya laa hati sendiri :)
Share/Bookmark

merah yg berseri.

5 suke nak komen
lesen?yes sudah dimiliki. boleh la aku memandu tanpa rase bersalah lagi. hahaha. aip aip aku da halal memandu. :D ohh tapi menjadi masalah skrg, aku tatau hapak langsung mengenai kereta.
si kaler merah akan tiba isnin nanti dan tetibe semasa ayah dok membebel die tanya

"eny tau ke kene tuka minyak itam setiap 7 ribu km?"

ok, sumpah aku tatau. kedudukan minyak itam dan fungsi die skali aku blur. hahaha sungguh kasihan aku ni. lastnye ayah kate

"adeh eny, pakai basikal jela"

dgn sungguh penat lelah aku, basikal je?choii. hahaha. tp ni lah kali pertama ayah aku membebel sgt panjang dan banyak butir die

1) mase drive, kunci je kete tu
2) jgn langgar lampu merah, dah la baru P, lesen batal taula
3) wallet & bag jgn bg orang nampak especially mase tgh bhenti di lampu merah
4) jangan langgar bontot kete orang

dan ape tah lagi. aku cume tersengih macam kerang busuk je la tapi yg berlegar dalam pale aku. camne servis dan ape lain?
tetibe sangat banyak pulak. :|

rotate itu tayar mao kasi tgk pressure patu bersihkan kotoran kat brake dan bla dan bla bla. adesss. menyusahkan jep. teruk jadi insan bernama aku. ahhhh.!
setel siap-siap kat sini dulu sng cite. hahaha :D

ps : mekasihhh ayah!!! ^^


Share/Bookmark

Monday, December 6, 2010

tag lagi

3 suke nak komen
tak sedar pulak kene tag with two friends of mine. hahaha. ok ok aku jawab ni ye? :P




Starting time : 10.03 am


Name : Ernie Musliana bt Mustazaidi
Brother(s) : 3
Eyes colour : dark brown hahah same with my dad :P
Shoes size : 5 or 6. depends~
Hair : shoulder length
Piercings : ears only~
Heights : 157 cm. durhhh
What are you wearing right now? : mini elmo t-shirt with shorts
Where do you live? : Selangor
Favourite number : 3 & 8
Favourite drink : cappucino & mocca
Favourite month : ? haha
Favourite breakfast : whatever been served aku bantai ..:D


- have you ever -
Broke a bone : nope and dun want to
Been in a police car : tak laa gile
Fallen for a friend : yes kot?
Fallen for a guy/girl in a short period of time : entah lerr
Swam in the ocean : terapung reti la
Fallen asleep in school : fav and still buat zaman uni...hahah
Broken someone's heart : maybe
Cried when someone died : for sure
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes
Saved e-mails : yes
Been cheated on : MESTI laaa~


- what -
Your room looks like? : macam kapal karam gamaknyee
What is right beside you? : mr bulatt & phone
What is the last thing you ate? : prawns. haha yummy!


- ever had -
Chicken pox : tak pon
Sore throat : pernah jugee
Stitches : yekk tak penah
Broken nose : tak


- do you -
Believe in love at first sight : jgn mimpi. merepek. hahah
Like picnics? : yup!


- who -
Who did you last yell at? : adek aku kot?
Who was the last person you danced with? : dance?firdaus? hahah.
Who last made you smile? : kucing aku


- final questions -
What are you listening to right now? : radio
What did you do today? : tidur makan tv em ape tah lagi
Are you the oldest? : yelaaa
Indoors or outdoors? : indoors! kulit aku mengade. hahah


- today did you -
Talk to someone you like? : of course, everyday!
Kiss anyone? : ye?hahah
Sing? : ye juge?
Talk to an ex? : tak pon
Miss someone? : yes
Eat? : adeh belom lapaaaa


- last person who -
You talked to on the phone? : kekasih
Made you cry? : kekasih. haha terharu ok?
Went to the movies with? : muhammad firdaus
You went to the mall with? : muhammad firdaus
Who cheered you up? : family and him and ke-kawan :D


- have you -
been to Mexico : belom lagi
been to USA : belom gak


- random -
Have a crush on someone? : yes
What book are you reading right now? : finish awang murshid novels already~
Best feeling in the world? : falling in love
Future kids name? : rasia ahh
Did you sleep with a stuffed animal? : yes,with all my teddy
What's under your bed? : iron board. haha
Favourite sport(s) : -
Favourite place : MALL
Who do you really hate? : tah
Do you have a job? : tak
What time is it now? : 10.14 am


SILA BUAT YA SAPE YG FOLLOW AKU. hahaha. :D

Share/Bookmark

Sunday, December 5, 2010

saya kawen?

4 suke nak komen
kawen dah kawan aku sorang ni. dulu masa skola takde pulak tande-tande die nak kawen dulu dari kitorang haha dgn spec beliau besame baju kuning. (garang laa konon? ) haha akhirnye berbaju pink di majlis kawen beliau. muahaha.! tahniah SHUHAILA JOHAR. weh betol tak aku eja name ko? :P



nadia & pengantin. muke bserii!siyesss..!!!



tidak melepaskan peluang mengambil berkat dr pengantin (kawen cepat...:P ) haha



aku dan nadia.!hahaha. tetibe sukee wat pic ceni...:P



pelamin : pink & dark purple. cantekk kot!!! ^^



ohh ni aku sebelom pegi..heeeee :D


mak pengantin tanya : kamu bile lagi?
serentak kami terpinga-pinga. errr awal lagii..belaja tak abis agi. hehehe.

papepon!!smoga anak ramai!!!eyhh bole ke ucapan sebegini?hehehe...selamat pengantin baru buat ELA & NUAR :)

p/s : twin ela, si eli bile nak kawen? hahahah :D

Share/Bookmark

Wednesday, December 1, 2010

wanita.

2 suke nak komen
aku..... dan aku melihat yg begitu, aku malu.
bukankah yg cantik harus ditutup supaya yg cantik itu akan kekal segar dan cantik?
bukankah yg cantik itu dikhaskan buat yg teristimewa sahaja?
mengapa dibiarkan serakah dunia menguasai?
jika sudah dibiarkan menjadi perhatian diluar,
apa lagi yg boleh dipersembahkan pada yg istimewa?
mengapa dikejar susah jika kesenangan diperoleh hanya dgn menurut perintah?
oh dunia mmg menguasai.
pentas dunia ini mmg merajai hati.
bangkit semua.
penuhi tuntutan pencipta.
tinggalkan jeritan hanya utk penuhi serakah diri.
tidaklah sempurna aku berkata,
cukup dgn mengingati yg tersayang dan diri yg kerdil.


-tetibe,bile nampak orang yg penah nasihatkan aku pasal ni buat ape yg die kate kat aku JANGAN. HA HA HA kamu boleh rase ape aku rase.
Share/Bookmark