Sunday, July 31, 2011

kakak cantik dan tudung.

3 suke nak komen
kelmarin aku pergi tesco. kat sini ada coolblog. aku suka beli. kat situ ada kakak cantik. cantik beteiii....aku tengok pun dah tergamam. rambut kakak cantik tu perang pastu kakak cantik tu putih muka pun flawless. tapi semalam aku tengok dia pakai tudung. mata aku ter-bulat seketika seiring dengan kata hati aku iaitu "cantik". hari ini aku pergi lagi tesco beli lagi ice blended volcano milk tea, tapi kakak cantik tu dah tunjukkan rambut perang balik. lahhh...semalam tu test pakai atau bad hair day atau sebab hari jumaat? =.=" tapi kakak tu memang cantik.

tapelah. beliau kan dah akil baligh. macam aku sempurna sangat. :)

ada gak yang bertudung tp DP FB tak bertudung. rambut pun keras baru lepas rebonding. mungkin masa mereka buat FB ada syarat hanya gambar nampak rambut je boleh diupload. LOL :D

semalam dari blog Gary aku baca satu link pasal FUCK YOU MALAYSIA, walaupun pedih entri dan komen-komen ada satu komen yang aku tertarik. tapi aku ingat-ingat lupa lah. macam ni lah bunyi "most of em, i can say they don't remember their religion and God says".

:)

kbaii!

Share/Bookmark

Saturday, July 30, 2011

naza, kekasih naza, bubur lambuk & penanggal.

4 suke nak komen
aku mencapai sweatshirt dan jeans lalu bersiap ala kadar depan cermin.

"mak, eny pegi amek naza jap"

arini nazatul saidah balik. yelah sempena awal Ramadhan, tak dapat dipastikan kalau beliau boleh berpuasa pada hari pertama tu. HAHA! betapa gigih aku drive seorang diri memalam walaupun aku melalui jalan sama dengan cousin aku yang mana beliau terlihat kelibat penanggal. =.="

selain aku berjumpa buah hati beliau, gila best ditemani sepanjang perjalanan, mesti ko tak sejuk dalam bus tu kan?kan? aku juge dapat bubur lambuk dari emak beliau. terima kasih makcik!saya makan dua mangkuk! XD



naza : alaa eny, bubur mana menggemukkan. sedap kan ibu kita masak?

bulat : takpe, makan la lagi.

semua suka aku gemuk kan?

kbaii!!



Share/Bookmark

peghempuan.

4 suke nak komen
You see, a girl and a boy are much different. When the boy thought its okay, the girl won’t ever think as that boy thought. Easy meaning, the girl sometimes is oversensitive. I can’t say all, maybe a few.

The boy may had said “whoa, aren’t you notice honey? You are getting fat”. Kalau ini, sumpah aku lempang. Can’t you just say, “Honey, it’s unhealthy if you put on another kgs, maintain this or lose a few kgs”.

Or the boy may accidentally said although it is what the girl had knew for long “Honey, you have to admit that you will never be my number one except my dota. It’s okay if you can’t digest it”. Can’t you just say, “Well honey, besides you, there is one I had fond for long before I share my hearts with you, my games world”.



Lagi?tah lah. Bahasa kena cantik kalau nak cakap. Perempuan kan cantik-cantik semua. Makna sama but different way to use it laa few words tu. As for me, I never had one of those :) HAHA. ingat, kat Malaysia ni, lelaki lebih ramai. baca paper tadi. tiba-tiba takde kaitan. baiklah, mak dah suruh mandi. nak memandu beliau ke rumah nenek. tak bergaji ahh tapi..... T.T

kbaii!!



Share/Bookmark

Thursday, July 28, 2011

kePELIKan anda.

2 suke nak komen
dalam semua status yang menyokong HM dan memberi semangat atau me me lagi. ni je pelik. HAHA! oh ye, dia tau juga semua semuaaa tak solat. cheehhhhh~

btw, aku tengok pon dah last-last minute sebab dinner kat luar. restoran mamak memang penuh orang berteriak. semangat! tapi ada pulak aku nak melepak depan tv tengok bola?mungkin tidak. hehe XD aku mungkin takde feel se'feel' tengok sale.

btw, aku rasa cun pula keeper HM tu, khairul fahmi ya?menyelamatkan bola!bagus bagus. aku rasa boleh tahan. boleh lagi jalan jauh-jauh ini HM. yeah!!!hitam kuning hitam kuning....go tigers go tigers.... (sila nyanyi).

singapore? well i saw one status said "singaPURA-PURA. oklah.,nice juga XD

BOOO~

kbaii!!!

**untuk encik bulat, sudahlah bola. reply msg tu laju-laju pula. sekian.



Share/Bookmark

Tuesday, July 26, 2011

brderai air mata...

0 suke nak komen
air mata.

selalu sangat dikaitkan dengan lemah gila. selalu perempuan murah sikit. sakit sikit nak berderai air mata. hati pedih sikit dah mula berkaca-kaca mata. tapi air mata menguatkan semangat. dah yang lain tak boleh, at least menangis boleh redakan perasaan.

mungkin air mata yang mengalir hasil dari kegembiraan yang diraih. tanpa disangka air hangat mengalir ke pipi. mungkin juga air mata kesedihan, mungkin dari punca kekecewaan dalam percintaan. kalau berotak cetek, mungkin orang yang gagal percintaan itu merosakkan diri dan hati.

mungkin juga air mata itu jatuh kerana Illahi. mungkin baru kita sedar kesilapan kita dan kejahilan kita. padaMu Ya Rabb aku menyembah. tapi semua ada bersebab. tak mungkin air mata itu dialir laju begitu.

aku juga berfikir bilakah kali terakhir aku menangis?adakan tangisan aku untuk yang bermakna?atau sekadar sia-sia.

kbaii! *ter-emo :)



Share/Bookmark

Sunday, July 24, 2011

short.

1 suke nak komen
actually, i have something on my mind to share it here. but i don't have mood at all. =.=" pretty tired of doing nothing i guess. i wish to update the PEMADAM's blog but the speed of the internet?totally "superb".

and, i miss him :)

kbaii!!






Share/Bookmark

Saturday, July 23, 2011

sugar dreams! XD

0 suke nak komen
Oh shining moon,
Twinkling star,
Please be her angel for a moment,
Accompany my love one through the night,
May she glide through the farthest star,
Swim through the deepest sea,
Walk through the sweetest dream,
And guide her back to me again.

good night! :)

*hah. it was given by somebody. long time ago. and i love it.

kbaiii!




Share/Bookmark

Wednesday, July 20, 2011

junior,senior. hai?

3 suke nak komen

Dulu masa aku segar digraduasikan dari sekolah menengah, aku rasa seram sejuk. Bila aku fikir nak teruskan dengan apa. Kalau tak sambung belajar memang aku akan segan seumur hidup. Pelajaran adalah kekayaan masa kini.

Lepas SPM dapat PLKN yang sumpah aku benci-tapi-jadi-suka-lepas-masuk. Dan tengah seronok tu nama aku diumum sebagai salah seorang calon untuk matrikulasi pulau pinang. Tak sedih tak gembira sebab sebelum tu aku dah daftar pun untuk USCI (university college sedaya international) untuk A level – science stream . And so my dad said,”it’s ur choice bla bla bla”. Aku balik, daftar matrikulasi tu dan reject ucsi. Burn lah sudah.

Masuk KMPP, aku rasa tak tahu apa. Rambut dihitamkan bersungguh, baju kurung dipakai dan kasut bertutup. Skema! Quiz pertama aku nangis sebab dapat low. Mak aku kata sabar abiskan je. Dan aku keluar bukan sebagai pelajar 4 rata.

Aku kemudian ditawarkan kejuruteraan alam sekitar di UniMAP yang merupakan pilihan kelima aku. Pilihan pertama aku kat uitm which is not my father punya preference dan dalam bidang town planning. Selagi aku tak klik setuju selagi tu ayah aku membebel sebab dia akan daftarkan aku untuk tesl.

Aku tanya kawan aku UniMAP macam mana dan jawapan mereka:

“wehh dekat hutan kot!ade gua dgn orang asli”

“terima jelah, jangan burdenkan ur dad”

Memang aku bunuh orang yang bagi jawapan first tu tapi aku tak ingat siapa yang bagi. Dan aku ada practicumate yang sama course which is azri. So kira okLAH. I guess. Aku memang tak tahu pape pun. Berseorangan sampai jumpa hizreen.

But budak sekarang kira okLAH ade page Bakal Mahsiswa/i Sesi 2010/11 untuk tahu perihal UniMAP walaupun sekadar bertanya ada makanan apa kat sana?

ada dapat lagi junior UniMAP?boleh pegi page tu. boleh tanya senior.

Kbaaii!


Share/Bookmark

rabu.

2 suke nak komen
yeah, arini rabu. ape wordless wednesday aku? jap cari. ni boleh? gigi tak berkilauan emas sangat.

memang ada sangat pepatah "aku lebih dulu makan garam" makna lebih kurang banyak pengalaman lah. tapi kalau dah tua pun terkinja-kinja atas pentas dengan rambut-konon-cantik-bagai, sorry. meluat. duduk lah rumah jaga cucu.

tak wordless sangat laa.. kbaii!!





Share/Bookmark

Tuesday, July 19, 2011

hari poter dan keramat maut. haha!

0 suke nak komen
aku dah mandi. badan berbau haruman strawberi, baru je beli tadi. oh?


ni buku aku. aku dapat masa 26th july 2007 , masa tu my dad asked if i want the book. haha. mestiLAH nak. thanks daddy!

hari ini tengok wayang. tgk kekasih lama, Daniel Radcliffe. aku kira dah cukup terlambat nak tengok. haha. ok. cerita yang buat aku tak sanggup nak kedip mata. jadi, 15 ribu bintang aku bagi. aku ade gelak ade nak nangis masa part Severus Snape tu punya cinta agung. sobsss *nangis. masa baca buku part tu pun yang buat aku guling-guling atas katil. walaupun laki sebelah aku macam-pandang-pelik-sebab-aku-mula-nak-mengesat-mata, tapi aku tak kisah. aku sedih jugak.

dan aku tak gemar bila dalam wayang orang depan aku text-ing whoever dia suka sinaran dari cellphone mengganggu konsentrasi (aku eja betul?) aku.

dan tak gemar bila orang belakang cakap-cakap nak cerita kat kawan dia pasal jalan cerita. shhh!

dan. tengoklah dengan aman. ok, im waiting for real steel pula. then for sure twilight!im still in edward's team. lain...tah.

kbaiii!


Share/Bookmark

Saturday, July 16, 2011

dah besar punye. HAHA!

5 suke nak komen

dua gambar di atas merupakan orang yang sama. haha! ok, happy birthday to him, Ezrie Mushafizie! be good be nice and hope doing well for the PMR. yeah, jangan nak ber-fixie sangat btw. may Allah bless :D


kbaii!



Share/Bookmark

mungkin.

0 suke nak komen
semua orang tidak memiliki nasib yang sama.
mungkin ada yang terus dapat kereta lepas lulus ujian memandu.
mungkin ada yang dapat telefon bimbit baru lepas yang lama telah hilang.
mungkin ada yang tak perlu bekerja kerana duit poket diberi.
mungkin ada yang tiada masalah sekiranya berkeinginan nak duit lebih untuk beli belah.
mungkin boleh je minta ayah bayarkan barang yang kita order online.
mungkin ada yang tidak ada masalah untuk makan apa yang suka.
mungkin tak ada masalah untuk sambung belajar.
mungkin bila masa je boleh memakai baju yang berjenama.
mungkin tidur dalam bilik yang ada penghawa dingin.
mungkin mungkin mungkin.

kenapa nak merengek juga?tak bersyukur.

ok, daddy?can u buy me an iphone? :)

*malam ini, ramai pertikai. sebab amalan terkandung adalah bidaah. sebab mungkin anda rajin hanya untuk malam ini? lain malam?

-tolonglah start cepat sikit new sem. sangat penat. pleasssseeee...T.T

kbaii.




Share/Bookmark

Thursday, July 14, 2011

dongeng. i

0 suke nak komen
once the girl was called an angel. by a boy who adores her much.

the girl and boy set a date to be their very first date. the girl wore purple dress with a hair been set nicely. hoping the guy would love it. and he did :)

watched a bad movie that day, yeah, wasted their money but hey just sitting together for an hour isn't enough for them. the boy walked while the girl lagging behind. at once, they hold hands together. never much care for others stared at them.

the girl is shorter and she stand on her toes to kiss the boy's cheek and she's hiding her face then. her cheek lighten in red in a second.

they still holding hands when they reached one restaurant. sitting there waiting for the orders to be served and the boy looked at her with great passion said "you are beautiful today". . . . .

:)

semua orang suka dikata cantik. semua orang cantik kan


ps : dan aku bosan cuti panjang. merapu? mencuba!



Share/Bookmark

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday : love

2 suke nak komen
mms from him. :)

ilysm

Share/Bookmark

Tuesday, July 12, 2011

tata naza!!kami akan merindui :(

0 suke nak komen
9th July over already, yet people never stop talking bout it. separuh setuju separuh tidak dan bakinya adalah neutral. aku lah tu.

the news, pictures, saying or anything can be twisted easily. i made status on that day but digelar buta sejarah. HAHAH. semua orang akan beri reaksi berbeza, janganLAH bertelagah sangat. pihak ni boleh jadi betul, pihak ni mungkin ada salahnya.

stop it la. nak cakap pasal Nazatul Saidah pulak. di Johnny's Restaurant.


aku punya. beef thai noodle. kot?ape tah name.

menunggu makanan lagi.

"hahaha!tak cukup ni" kata naza.

naza punya jugak. mango salad.
yey!


untuk beliau, selamat bertugas si Hospital Sultanah Aminah. ye kot name? semua mesti ok je walaupun anda tak beraya bersama kami. jgn sedih, kami bertujuh akan kirim lemang dan rendang. ngahahahaha!!!!

dan terima kasih juga sebab beliau belanja!!WEEEEE ~ :D
ps : sdg nikmati kek coklat & hadiah :)

Share/Bookmark

supermom!!!!!another wrinkle?heee :D

0 suke nak komen

HAPPY BIRTHDAY SUPERMOM!

this is my mum & dad. i love them both like how the pampered me much :) today, the tough woman who made my day superb has turned 45 years old. she ain't felt tired and i still wonder where she got that energy. haha supermom! yet her body still tiny than mine and her face look better than my oily-dry-bla bla bla face.

whereas my dad, he getting his back strong already. chicken pox had made his day worst than ever. when the busiest dad found to be sleeping whole day, it's gonna be bored and a bit tense.

ok, may they have super -healthy, success, and etc in their life! love u both!!

*from ur super -nice, good and etc daughter. HAHA!

kbaiii!!





Share/Bookmark

Sunday, July 10, 2011

sibuk menyibuk dan penyibuk.

2 suke nak komen
saban hari mesti ada tak kena dengan hidup. sometimes, orang luar lagi menyibuk hal kita sampai jadinya si pengadu domba macam eh-eh-perempuan-tu-ko-awek bla bla bla dan bla. atau mungkin dia rasa lain dan sesungguhnya takde siapa pun yg sama sebijik. tak perlu LAH sgt nak menyibuk hal orang sebab orang lain tak sibuk pun hal anda. dan anda siapa yang anda rasa anda macam kenal sangat orang yang anda sibukkan tu? kain terlebih? tu lah yang jagakan kain aku?

kalau macam gambar kat bawah ni memang lah ada baiknya menyibuk sikit sebab jiran aku dah dua hari mati sebenarnya. takde siapa pun tahu cuma rasa pelik bila telefon tak berangkat dan ketuk pintu pun tak berjawab. mendiang tinggal sorang je dan mendiang memang sakit. tapi mendiang sangat baik, dia lah yang cadang aku pergi matrikulasi dari sambung kat kolej. jiran aku sebelah rumah pula kata dia tak sangka sebab malam tu dia nampak mendiang keluar rumah amik angin kat laman. OH! dan mak aku terkilan sebab baru je dorang borak sama dan makan sama.


oleh itu, byebye!

ps : penggunaan aku tidak membawa maksud aku kurang ajar atau ape, cuma penggunaan macam "aku suke kau" atau "aku sayang kau" membawa maksud yg tegas dan keras bagi aku. macam "oh kau yang ku rindu, di bawah simbahan bulan, aku bla bla bla" ada SAYA atau AWAK?



Share/Bookmark

Friday, July 8, 2011

mari memasakkk!!!

0 suke nak komen
matahari dah melimpahkan warna keemasan, bersegera pula kami mencari barang keperluan. nak masak!

sediakan semua!

cili

ni ayam kunyit!ni aku reti lah masak. tapi ni air tangan nadia. haha.
yang ini aku tak reti. BAHAN untuk ikan masin masak lemak kuning cili api :

ikan masin (ikan talang sedap!atau ikan gelama boleh jugak!)
santan dalam sekotak kecik atau lebih sikit
air
cili yang diblend dgn bawang merah dan bawang putih
serai yg dititik
serbuk kunyit dalam 2 sudu kecik
asam keping atau boleh guna nenas cam mak aku. haha.
kentang dipotong empat
dan boleh tambah gak bendi ke

masukkan semua bahan dalam periuk, dan didihkan atas api. selalu kacau sebab dorang kata tak nak minyak pecah. nak bagi cantik LOL.

ok, gulai kuning ikan masin, bendi goreng dgn udang, ayam kunyit, ulan dan sambal belacan! makan!

ps : tadi aku amik report card adek aku. cikgu tu cakap "awak kan org melayu?kata org melayu?" sebab adek aku dapat bm D, cantik. bahasa penjajah bagus pulak!

kbaiii!!

Share/Bookmark

Wednesday, July 6, 2011

gambar gambir.

2 suke nak komen
asalnya nak cari kawasan berpadi, tetapi..semua dah kena tuai. pandai =.="



candid


she's responsible for the whole day plan. thanks pendek!


kinda like the picture.

for them :)

________________________

orang pertama aku kenal adalah NURAIN masa jadi new student kelas 5M3 dan yang last NORKAMARIAH, dia masuk kelas aku masa form 4.

persahabatan kami memang ada awalnya, tetapi akhirnya tidak pernah terlintas. sebab teringin nak jadi nenek sedara anak mereka. HAHA!

dengan mereka aku bebas jadi diri aku sendiri. komen mereka terang-terangan dan bermanja.

itulah kami, si sesengal ubi :)

HAHA! haruslah ada gambar aku!kejap!......

NAH!



ni baru kat sekinchan. dekat bukit malawati? =.=?

kbaii!



Share/Bookmark

aku berlagak, so what?

8 suke nak komen
aku malas nak update.

aku terperasan ada seorang unfollow aku. adakah?

a) sebab aku tak follow beliau balik?
b) sebab kemalasan aku nak update 10 entri sehari?
c) atau dia baru sedar blog aku tak best?
d) semua di atas.

hehe. sorry, aku bukan jenis "i dah follow u, u follow la i balik ok!"


ps : currently fikir nak update apa. haha. mungkin entri banyak gambar selepas ini :)


Share/Bookmark

Sunday, July 3, 2011

tak KOTOR.

1 suke nak komen
yang ada sekarang memang tak BERSIH.
tapi nak BERSIH bagi kita BERSIH juga.
buat dengan cara yang BERSIH juga.
jangan bagi kita tak BERSIH seperti mereka yang perlu diBERSIHkan.

*aku cuma atas pagar. kita punya hak bersuara pun. aku masih muda nak nilai semua. konon LAH!

serabut.




Share/Bookmark

Saturday, July 2, 2011

berpacaran sampai letih.

2 suke nak komen

di sekitar rumah kami tiada kawasan berlalang, lagilah padi. jadi kami sepakat memandu lebih dari sejam atau mungkin dekat dua jam. tapi sayang, tiada lagi padi menghijau. tak kisah lah. tujuan kami hanya bersuka ria.

kami seramai tujuh orang. sepatut lapan, tetapi beliau harus bekerja. ini sadis.

hai!!


comelkan baju macam ni?


ps : nantilah cakap banyak banyak. letih la. :D


Share/Bookmark