Wednesday, December 29, 2010

orang itu busuk

2 suke nak komen
gambar?aku rase ni paling buruk aku nak bagi. haha. ye laaa since anonymous kate aku uduh & mulut cam itik. cakap aku gedik lagi. aku anggap ko dengki sbb ko tak berada kat tempat aku. boleh tak macam tu?hahah.

biala, aku tak terasa langsung.

ok, akhirnye aku sudah terima hakikat utk keputusan aku. fuhhfuhh teruk. tapi tak semestinya mendatang akan teruk. anggaplah takde rezeki kali ini dan mungkin rezeki dilebihkan dalam hal laen. haha. tibe tibe aku berkata begini.

new year nanti baru gerak ke perlis dgn semangat baru..huuu tapi banyak lagi tak setel. yuran, aku lupe berape nak bayar. asik asik macam tu kan? T.T barang-barang nak kene beli lagi. skill memandu nak kene polish lagi. aku parking sama ade ketepi sangat atau jauh bebenar. hahaha sikit pon tak reti nak bajet.

baekla, aku perlu mengemas. =.="


ps : thnx to my dad. :))))

Share/Bookmark

Sunday, December 26, 2010

saya blogger selangor.

9 suke nak komen
aku tau dari ayie. haha. ok nak story ni

name : ernie musliana bt mustazaidi haha juge eny for short :)
status : dah berpunye pon
care hubungi : from this blog ke, my fb kat tepi tu just click or ask anything kat my formspring. ^^
daerah : klang selangor but belajar kat universiti malaysia perlis. phewww jauhh... :|
tempat tinggal : kat klang ni la.
menarik di klang : haha tatau nak describe. sesak memanjang?indon banyak?or pencemaran keterlaluan. cari laa sendiri. :DDD


ok, ni link ke blog terbabit : BPM
Share/Bookmark

Saturday, December 25, 2010

muntah dgn fb

5 suke nak komen
fb.

noktah.

haha. aku rase fb dah setaraf dgn ic kite. kalo pegi mane-mane ke an. "eh ko ade fb ta?" haha aku rase tu je laa. tukar-tukar email, tade da nombor tepon da. haha. kalo tade fb orang akan pandang pelik eh-eh-ko-tade-ke?

aku ade fb start masok matriculation. tapi tak aktif pon. tatau gune. skrg mmg pengguna tegar da. aku rase setiap ari akan login even sekejap la nak tgk notification tuh. tapi aku rase kurang enak dgn pengguna fb skrg sampai kdg-kdg mahu muntah darah sbb mereka ;

1) jadikan fb sbg medium luahkan perasaan mendayu-dayu. geli amat. sesekali aku bole terima kalo-kalo dtg angin die, ni setiap ari?setiap jam?mao tak pitam. =.="

2) encik-yg-beritau-segala-di-fb. oh ni. setiap menet nak updet "lapar laa" "arini kite bla bla bla..." cesss. masalahnye setiap kali. ok?

3) encik/cik-yg-beriban-gambar-di-fb dan sume muke die. hahah. paham sendiri :D kalo satu due takpe tapi 110 keping aritu die bantai sume nak upload. amek.

4) orang yg tak pernah tak komen. apekah jenis orang. haha sume die komen. rajin sungguh. kekadang komen tak membina dan minta pelempang. haih.

5) event. ni aku hangen. takkan solat jumaat pon nak wat event tu?melampao betol. game request?sumpah banyak. eeee.

aku rase banyak lagi tapi aku sendiri tak dapat nak list kan sbb terlalu banyak. alih-alih fb jadik diari mereka pula. fuhhfuhh. fb juge medium cari kawan dan jodoh tapi aku tak approve org yg aku tak kenal, so aku takde kawan la kan?sorry, kalo aku rase nak confirm tu aku buat la. aku tak reti bemesra lelagi dgn orang yg tak same pemikiran. ngerti?
Share/Bookmark

Friday, December 24, 2010

gambar sahaja.

3 suke nak komen








dan selebihnye, di fb. haha :)

Share/Bookmark

Thursday, December 23, 2010

rapunzel pakai tudung?

9 suke nak komen
nazatul saidah!tenkiiuuuu sbb belanja kami pizza. :DDD laen kali aku punye turn lak haha tgu sem dpn dpn. tapi sayangnye kami cume berenam. mmg susah nak cukup 8 orang. entahhhh. oh,pizza tu mmg kami punye laa kan, bising memekak tapi tak penah kisah. lepas makan pegi taman and snap lagi. pastu pegi mamak pulakk kasik isi minum petang. gambar dlm DSLR si pendek, sok baru nak amek, haha dan akan aku tempek bebanyak kat sini.

sekarang cume ade gambar aku. hahaha nak menunjuk sebenarnye, tgk tgk nampak tak?pertama tama kali buat style cetu. hahaha ape tah name, rapunzel kot?aku tgk ade kat site mane tah. sejak bile laa si rapunzel pakai tudung.haha tapi tapiii comel kot...tudung tuh. haha.
Share/Bookmark

Wednesday, December 22, 2010

heartbroken

6 suke nak komen
result dah keluar. kecewa sbb lower than what i had expected in this exam. ya, maybe my ambition high sangat la kan. my dad said, its ok as long as u can continue studies. nope, i want more.


heartbroken Pictures, Images and Photos

kecewa sangat, seperti putus cinta lagaknya.

Share/Bookmark

Tuesday, December 21, 2010

baby tak payah cuak

0 suke nak komen

my name is nur irish qistina. hello auntie eny... ^^

haha.bagos an ko baby?tak payah risau pasal esok.

PENGUMUMAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PELAJAR SEMESTER PERTAMA SIDANG AKADEMIK 2010/2011

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara yang tersebut di atas.

2. Sukacita dimaklumkan bahawa keputusan peperiksaan Semester Pertama Sidang Akademik 2010/2011 akan dikeluarkan secara 'online' pada 22 Disember 2010 jam 9 pagi. Para pelajar boleh mendapatkan keputusan peperiksaan masing-masing melalui link Online Student Information yang terdapat pada Single Sign-On di dalam Portal Pelajar.

bla bla blaa.....terima kasih.

=.="

aku dapat merasakan keputusan aku bakal membuat aku pitam berhari-hari. huh jawab macam @R$@R#% je ari exam tu. tapi nak menyesal tak berguna. haha kesian kat aku, result tak dekan dekan lagi. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =.="

baii baiiiii

Share/Bookmark

Monday, December 20, 2010

nenek, sihat la cepat.... :(

4 suke nak komen
tibe-tibe aku tak kotakan janji aku utk cerita pasal reunion. haha tapi masalahnye tade mood da pon nak becerita. lagipon semua sedia maklum ape itu reunion yakni pertemuan setelah sekian lame tidak betemu. ececece. laen da semua, da mbesar dan berjaya.

skrg nenek aku saket. die baru je pegi klinik smlm. dan skrg kat rumah aku. kalo berlanjutan dan die tamao makan, ke hospital la. dan die juge meracau. ayah kate beselah halusinasi sbb low pressure tapi aku dgr " aku tak nak ikot, aku nak tido" yg nenek aku cakap atau "eh zink tu nak roboh" atau nenek mengadu kaki die saket kene tarik. mmg laa aku seram tapi tah halusinasi. yaaaa beselah da tua, saket. tapi semoga nenek sihat macam selalu. sape nak uruskan nenas nenek kat uma nenek tu?banyak kan?ade kucing lagi yg banyak. haaa. nenek cepat laa sehat. eny buatkan kopi, nenek minum tau?

aku sendiri tatau ape aku rase.
Share/Bookmark

Saturday, December 18, 2010

jejak kasih

2 suke nak komen
harini?wow penat sgt. dr pagi menghadirkan diri ke reunion dan juge bbq. lengan aku da ade otot ok?dek mengipas tak henti henti. btw, semua best. kelaka sgt sbb sume da laen. yg pdk da tgi yg ni dah tu dan dan etc. haha. tak sia sia perjumpaan itu dilakukan cecece :DDD

ps : nak cerita pjg pon penat. sok pg lah update bebtol. :D oh oh oh harini diari memandu bertambah da. excited! ^^
Share/Bookmark

Thursday, December 16, 2010

contest peace pulak

2 suke nak komen
aku rase aku sangat byk gambar gedik yg peace peace ni. haha. so, ade contest "peace contest"

1) follow cik ezad ini. suda!
2) saya malaysian dan ini blog saya. :DDD
3) banner sudah pon kat tepi tuh. g la klik utk maklumat yg mendalam
4) tag mmber?adesss sape berkenan buat laa. adoi malas. hahaha :DDD

errrr gambar?tadaaaa

oke sila beramai meriahkan contest sbb tarikh ditutup 1 jan. haha lmbt lagi kan?g laa snap cecepat dan hadiah?ok maseh misteri!!

ps : cik?tgk da?lalala...:DDD
Share/Bookmark

budak kicik tetibe dewasa

3 suke nak komen
tetibe aku jadi tak puas hati. bukanlah pasal pe tapi perbandingan ketara antara aku mase tingkatan 1 dan mereka skrg. melihat mereka yg aku rase matang dr usia tapi akal tak panjang juge. hisshhhh..... maksud akak (haha) kamu perlu byk belajar.

1) dulu aku pegi sekola aku tak pakai ape kat muke, dan aku tak tau pon compact powder itu perlu dipakai. huh muke baek pegi sekola dgn tudung senget serta bulat tapi kalo budak skrg?tudung kene tajam yahh itu penting dan bibir berkilat. fuhh meletup mcm nak pegi kenduri.

2) dulu mase aku sekola aku tak pentingkan teknologi. seingat aku, internet tu aku tak guna lagi dan kegunaan yg masih aku rase was-was akan kegunaan. tapi skrg, aku jumpe budak kecik ni ade dah blog. bagus.

3) facebook?myspace?dan pape la aku ade da nak abis skola menengah. skrg bukan kate form 1, kazen aku yg darjah 2 pon ade fb. sungguh tak berpatutan. bukan ade member pon. ni adek aku yg djh 6 juge minat nak ade fb sbb aku da buatkan utk abgnya. bagus. buang mase mcm kakak ko.

4) phone?aku ade since form 2. adek aku dr drjh berape tah ade dan ade camera serta memory card padahal phone pertama aku cume 3315. bapak hepi ayah aku kasik. tah pape je aku rase, dan budak skrg?adek aku yg last dah hilang 2 phone. dedua kamera ade, memori card dan pape laa. skrg?nokia 6500 slide. ok, ko hebat wahai adek padahal upsr tak 5a cam kakak ko. *tetibe berlagak. haha

5) adek aku maen ps utk mengisi mase lapang. aku dulu maen card yg "1 happy famili at HOME" haha. kelakar laa. aku takde barbie sbb aku selesa maen kejar-kejar atau tembak-tembak?haha bahagianyeeee ade pistol air.

6) baju skola nak canggih jep. atau "abang nak baju kain licin" byk cantik muke ko. aku pakai je ape mak beli tapi canggih laa. hahaha. dan kasut?jazz eyh pallas eyh tak igt la ejaan. form 4 pakai power. bagus betol aku. dan mereke digosokkan, aku sendiri. mak?tak adil. :P

7) beg aku dulu kembong-kembong sbb bwk ilmu yg byk. beg adek aku dan purata budak skrg cume ade kertas dan pencil box. aku tgl gak bwh meja dulu tp beg aku still berat. huh gile nerdy dan sgt bersemangat nak belajar sbb mase skola apekah impian kamu? dan aku menjawab "ingin ke menara gading" alhamdulillah aku skrg degree di unimap :)

laen?aku taktau tp budak zaman skrg sgt advance. aku tak pakai cardigan pon dulu-dulu. haha. dan wedges eyh tuh kfc ke? lipstick aku pakai sem 1 di unimap. hahaha. tah pape jep at least aku adelah remaja yg membesar. euww?
Share/Bookmark

plastik melekit diguna

2 suke nak komen
dalam bulatan tu nazatul saidah. mase sekola mmg begitu la rupenye. skrg?fuhh meletup. pegi cari kat fb, aku malas nak upload gmbr die yg kacak itu.



tadi bercerita bagaimana semase kami sekola dulu yg sungguh tak same dgn skrg. dulu dtg awal sbb yelah aku pengawas dan yg len ni naek basikal kang lambat kayuh lambat sampai, jadi keluar awal dan tersampai awal. boleh tak cetu? haha. tapi budak skrg pulak dtg awal sbb ade hal dalam tandas kat blok tersorok di belakang. bile ade makcik cleaner nak bersihkan die jumpe plastik kecik je tapi melekit. hahah agak sendiri laa ape mereka buat. budak skrg tak tau mase depan sgt luas terbentang, kenape nak bg diri tu gelap?dah la bingai patu buat perangai. sumpah negara takkan maju. tah pape. ni kat skola aku dulu, skola korang ade ke?
Share/Bookmark

Wednesday, December 15, 2010

random pix kat uma nenek, pahang.

4 suke nak komen
aku kat pahang em dekat seminggu ok?lame btol. sbb ini laaa. sambut menantu. ye nenek n atok aku dpt menantu pmpn lagi. mum jeles tak?heheh. ok, tgk laa gambar.


makan beradab laa sgt ..haha



ini aku buat ok?mase aku buat ni aku tak mandi lagi. tetibe my aunt ty "eny umur berape?" and i said im 20 ..y? "ade makcik tanya ni haa..bkenan" hahaha aku tgk makcik itu tersengih menatap aku....dlm hati "haaa???muke busuk kot" hahaha :DDD tapi aku sudah ditempah.(ape jenis ayat tah) haha :D


bile sume dah balik tinggal laa aku, mak and adek nu 3 kat kg sampai selase. bosan kan?sungguh. haa ni pictures yg aku amek spanjang aku ngah minum petang. haaaa....cantik




sekitar uma nenek aku jep dan gune n85 jep. dslr?sabar dulu eny sabar.... T.T
Share/Bookmark

kau mmg cantik

0 suke nak komen
hana tajima. ok aku sgt berminat pakai letak macam ni tapi tak try lagi. member aku kate tah pape sbb tak kemas. hey dulu mase aku free hair rambut aku dibiar messy kan?so nak gak style shawl yg "messy". hahaha. huh.

ps : skrg aku perlukan baju, dress, jeans and what-so-ever yg new.
pss : oh ya, aku balik kg sbb my uncle getting married. eh tu term salah, my granny sambut menantu. nnti lah update :D
Share/Bookmark

Thursday, December 9, 2010

tag lagi ok?

0 suke nak komen
sekali banyak da aku update. hahaha. ok, aku jwb ye IZNI HIDAYAH oii.. :P

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
-benda berharga. haha mestila orang tersayang dan juge emm amalan baek? :DDD

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
-aku bg duit isi minyak kete adek aku (kakak yg baek en?) hahaha!

3. Di manakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
-dkt tepi pantai :P

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-in luv with my muhammad firdaus :)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-tade noktah

6. Di manakah korang selalu berjumpa kekasih korang?
-setakat ini di perlis, kedah. bile kekanda nak mampir ke kl ni? :PPP

7. Novel / buku / majalah terakhir yang korang beli?
-cleo

8. Apakah nama penuh korang?
-ernie musliana bt mustazaidi

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
-dedua je la

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
-sesape yg teringin nak jumpe aku la

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
-kat hostel ya, uma?NO NO.haha

12. Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
-tempat yg masih mengekalkan alam sekitar die. :PPP

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
-pelok. cam i plok my teddy memalam. haha. cium pon boleh maa. jd nak dedua!

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
1) die kurus sgt. aishhh. tambah berat weyh!
2) nice hair!
3) dia tak sombong

15. 5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang?
-my vaio
-my cellphone
-my novels
-my teddy named bulat jr which is given by him:)
-debit card? hahaha

16. 3 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
- if i had you - adam lambert
- heaven - ft island
- na na na - mcr

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
-7th may 1990. kat uma sbb cuti sem. haha

18. 7 orang blogger yang korang nak tag?
-muhammad firdaus abu bakar dan lagi 6 tuh errr....buatlahh sape yg tade keje memalam ni. haha

19. Cerita sikit blogger pertama yang korang tag
-in love with him :)

Share/Bookmark

Wednesday, December 8, 2010

judi gambar utk pertandingan.

3 suke nak komen
lame tak join contest. haha. tgk-tgk ade emm join laa sbb addict photo punye contest, mesti aku nak masuk. hahaha. ok, checklist jap!

1) saya sudah pon menjadi follower cik yuyu kite ni :P
2) banner di sidebar juge sudah! ok!
3) gambar yg diperjudikan adelah .. hahaha tadaaa.!! ^^



gambar ni harini punye, kire panas lagi la. haha. baju baru pakai ok bukan itu point utama tp berjumpe rakan-rakan yg berjauhan DAN SEBAB ITU SUKE GAMBAR INI sbb semua belajar nak jauh termasuk aku yg tercampak nun di perlis. happy? sgt! bukankah kawan adelah peneman kite kala suka & duka? tapi masih menunggu yg masih exam. haih. papepon, may god blesses us :)

4) tag rakan, tapi....sape yg bace entri ini kene buat oke?sbb hadiah yg misteri itu sgt mengujakan. haha ^^

and im done.! :)
harap-harap cik yuyu terpana dgn picture yg diperjudikan. haha :DDD


ps : oh ya, sile klik banner itu utk maklumat yg mendalam lagi. mekasih semua ^^

Share/Bookmark

facebook jadi lame balik

2 suke nak komen

ok. ni facebook yg baru. tak cantik kan? lumrah la kite menyukai yg cantek tp ini TIDAK. hak kami nak tukar or tak bukan sape-sape. sebab aku rase aku tak click pape pon utk tuka?atau aku mmg da click cesss gile tak perasan laa macam tuh. pagi td dgr hitz, dj ni cam tak berkenan jugak dgn fb baru ni. hahaha tahun baru fb pon nak baru. :PPP ade listener called and ckp care nak kembalikan profile yg lame adelah dgn menyahaktifkan (deactivated laa sng cite) haha. tapi btol atau tak. ohh tatau. bia je laa takde efek mende pon. haih.



arini, menonton narnia. skema. tgk narnia dlm 3d. emmm narnia best tp efek 3d die cam kurang je?haha.




ok, puas da tgk gambar. babai dari kami ^^

Share/Bookmark

Tuesday, December 7, 2010

hitam skrg

3 suke nak komen
ni la keje aku petang arini. duduk rumah sgt bosan bile diri biase bergelumang dgn kerja yg sgt bnyk. hahaha berlagakk di situ. :D ni dari tyma laa ni. tetibe plak aku nampak die post menatang ni kate best yaaaaa mmg best pon. hahaha sgt berdedikasi aku setelkan artwork aku. :D

tak cantik lah kaler sbb aku gune mouse hahaha ko bajet boleh cntik ke?cacat je tapi nice laa dari aku mencube dadah. haha. sile pergi sini KALER utk kaler secare on9 tak pon boleh print. haha best kan??mase kecik dulu suke kaler-kaler dan selalu laa mintak mak belikan kaler luna. haha fames kot luna tu. skrg dah besar sgt sukar mencari mase kaler-kaler ni. mase kecik semua indah semua colorful. dah besar baru tau bnyk hitam sane dan sini. hahaha

jadi kecik atau besar lagi best?

ps : oh ya, salam maal hijrah. lakukan penghijrahan tapi takkan tgu buka buku baru nak berhijrah. bebile je boleh buat cume tanya laa hati sendiri :)
Share/Bookmark

merah yg berseri.

5 suke nak komen
lesen?yes sudah dimiliki. boleh la aku memandu tanpa rase bersalah lagi. hahaha. aip aip aku da halal memandu. :D ohh tapi menjadi masalah skrg, aku tatau hapak langsung mengenai kereta.
si kaler merah akan tiba isnin nanti dan tetibe semasa ayah dok membebel die tanya

"eny tau ke kene tuka minyak itam setiap 7 ribu km?"

ok, sumpah aku tatau. kedudukan minyak itam dan fungsi die skali aku blur. hahaha sungguh kasihan aku ni. lastnye ayah kate

"adeh eny, pakai basikal jela"

dgn sungguh penat lelah aku, basikal je?choii. hahaha. tp ni lah kali pertama ayah aku membebel sgt panjang dan banyak butir die

1) mase drive, kunci je kete tu
2) jgn langgar lampu merah, dah la baru P, lesen batal taula
3) wallet & bag jgn bg orang nampak especially mase tgh bhenti di lampu merah
4) jangan langgar bontot kete orang

dan ape tah lagi. aku cume tersengih macam kerang busuk je la tapi yg berlegar dalam pale aku. camne servis dan ape lain?
tetibe sangat banyak pulak. :|

rotate itu tayar mao kasi tgk pressure patu bersihkan kotoran kat brake dan bla dan bla bla. adesss. menyusahkan jep. teruk jadi insan bernama aku. ahhhh.!
setel siap-siap kat sini dulu sng cite. hahaha :D

ps : mekasihhh ayah!!! ^^


Share/Bookmark

Monday, December 6, 2010

tag lagi

3 suke nak komen
tak sedar pulak kene tag with two friends of mine. hahaha. ok ok aku jawab ni ye? :P




Starting time : 10.03 am


Name : Ernie Musliana bt Mustazaidi
Brother(s) : 3
Eyes colour : dark brown hahah same with my dad :P
Shoes size : 5 or 6. depends~
Hair : shoulder length
Piercings : ears only~
Heights : 157 cm. durhhh
What are you wearing right now? : mini elmo t-shirt with shorts
Where do you live? : Selangor
Favourite number : 3 & 8
Favourite drink : cappucino & mocca
Favourite month : ? haha
Favourite breakfast : whatever been served aku bantai ..:D


- have you ever -
Broke a bone : nope and dun want to
Been in a police car : tak laa gile
Fallen for a friend : yes kot?
Fallen for a guy/girl in a short period of time : entah lerr
Swam in the ocean : terapung reti la
Fallen asleep in school : fav and still buat zaman uni...hahah
Broken someone's heart : maybe
Cried when someone died : for sure
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes
Saved e-mails : yes
Been cheated on : MESTI laaa~


- what -
Your room looks like? : macam kapal karam gamaknyee
What is right beside you? : mr bulatt & phone
What is the last thing you ate? : prawns. haha yummy!


- ever had -
Chicken pox : tak pon
Sore throat : pernah jugee
Stitches : yekk tak penah
Broken nose : tak


- do you -
Believe in love at first sight : jgn mimpi. merepek. hahah
Like picnics? : yup!


- who -
Who did you last yell at? : adek aku kot?
Who was the last person you danced with? : dance?firdaus? hahah.
Who last made you smile? : kucing aku


- final questions -
What are you listening to right now? : radio
What did you do today? : tidur makan tv em ape tah lagi
Are you the oldest? : yelaaa
Indoors or outdoors? : indoors! kulit aku mengade. hahah


- today did you -
Talk to someone you like? : of course, everyday!
Kiss anyone? : ye?hahah
Sing? : ye juge?
Talk to an ex? : tak pon
Miss someone? : yes
Eat? : adeh belom lapaaaa


- last person who -
You talked to on the phone? : kekasih
Made you cry? : kekasih. haha terharu ok?
Went to the movies with? : muhammad firdaus
You went to the mall with? : muhammad firdaus
Who cheered you up? : family and him and ke-kawan :D


- have you -
been to Mexico : belom lagi
been to USA : belom gak


- random -
Have a crush on someone? : yes
What book are you reading right now? : finish awang murshid novels already~
Best feeling in the world? : falling in love
Future kids name? : rasia ahh
Did you sleep with a stuffed animal? : yes,with all my teddy
What's under your bed? : iron board. haha
Favourite sport(s) : -
Favourite place : MALL
Who do you really hate? : tah
Do you have a job? : tak
What time is it now? : 10.14 am


SILA BUAT YA SAPE YG FOLLOW AKU. hahaha. :D

Share/Bookmark

Sunday, December 5, 2010

saya kawen?

4 suke nak komen
kawen dah kawan aku sorang ni. dulu masa skola takde pulak tande-tande die nak kawen dulu dari kitorang haha dgn spec beliau besame baju kuning. (garang laa konon? ) haha akhirnye berbaju pink di majlis kawen beliau. muahaha.! tahniah SHUHAILA JOHAR. weh betol tak aku eja name ko? :P



nadia & pengantin. muke bserii!siyesss..!!!



tidak melepaskan peluang mengambil berkat dr pengantin (kawen cepat...:P ) haha



aku dan nadia.!hahaha. tetibe sukee wat pic ceni...:P



pelamin : pink & dark purple. cantekk kot!!! ^^



ohh ni aku sebelom pegi..heeeee :D


mak pengantin tanya : kamu bile lagi?
serentak kami terpinga-pinga. errr awal lagii..belaja tak abis agi. hehehe.

papepon!!smoga anak ramai!!!eyhh bole ke ucapan sebegini?hehehe...selamat pengantin baru buat ELA & NUAR :)

p/s : twin ela, si eli bile nak kawen? hahahah :D

Share/Bookmark

Wednesday, December 1, 2010

wanita.

2 suke nak komen
aku..... dan aku melihat yg begitu, aku malu.
bukankah yg cantik harus ditutup supaya yg cantik itu akan kekal segar dan cantik?
bukankah yg cantik itu dikhaskan buat yg teristimewa sahaja?
mengapa dibiarkan serakah dunia menguasai?
jika sudah dibiarkan menjadi perhatian diluar,
apa lagi yg boleh dipersembahkan pada yg istimewa?
mengapa dikejar susah jika kesenangan diperoleh hanya dgn menurut perintah?
oh dunia mmg menguasai.
pentas dunia ini mmg merajai hati.
bangkit semua.
penuhi tuntutan pencipta.
tinggalkan jeritan hanya utk penuhi serakah diri.
tidaklah sempurna aku berkata,
cukup dgn mengingati yg tersayang dan diri yg kerdil.


-tetibe,bile nampak orang yg penah nasihatkan aku pasal ni buat ape yg die kate kat aku JANGAN. HA HA HA kamu boleh rase ape aku rase.
Share/Bookmark

Monday, November 29, 2010

no klik kanan

5 suke nak komen
harini hujan lebat, oh perlis jgn la dok ujan lagi. haih. tade ape nak dibuat. so berjalan jalan dan terbaca yg. errr disabled right click ni tak best sebenarnye. bile fikir balek, err betol gak sebab kalo ade blog yg wat camtu aku rase tak best sebab leceh. haha.

jadi, skrg aku da buang mende alah tu. hahaha. sile klik kanan sekali. ok boleh da kan?mekasih ^^

adeh. mak ayah amik ahad ini.
Share/Bookmark

Saturday, November 27, 2010

jgn nak kurang ajar sgt la.

2 suke nak komen
kalau tak faham sekalipon bahasa yg aku cakap, tanya balik tak payah berlagak. aku tau bukan melayu kekadang susah nak paham kalau die tak selalu ckp la. aku tak racist. ok? aku tak suke orang kurang aja. kalo orang tanya, sila pandang and jwb dgn baek-baek. bukan kene bayar pon. igt aku nak mintak duet ke? "APE??" then keen with ur phone pastu not a good attitude la. ko bukan hidup sorang-sorang. aku bukan ape, budak kecik jgn nak berlagak sgt. takde batasan umur utk saling menghormati. semua kena baek dan berlembut. ok?

budi bahasa adalah budaya kita kan?
dan kita juga dalam "1 MALAYSIA" kan?

Share/Bookmark

Friday, November 26, 2010

tired maybe.

0 suke nak komen
sometimes,
even the shadows envy on us,
sometimes,
we felt empty,
with no soul and only body appeared to be normal,
our mind brought to somewhere else,
as it sailed away,
away from us,
ask ur heart,
not ur mind,
but,
don't ask,
neither who...has a reason.
Share/Bookmark

free. percuma.

0 suke nak komen
exam aku sudah habis.
aku merdeka.
tidak relevan merdeka itu dgn habisnya exam.
tapi otak aku masih ligat.
memikirkan mini projek yg perlu disiapkan.
kalau tidak, sudah pasti petang ni juga ayah aku dtg.
dan skrg?pasti sdg berada di hentian rehat.
agak-agak dalam maghrib sampai la.
yela,ayah aku drive laju.

ok, aku tiada mood skrg.
tidak diketahui mengapa.
pms?oh lambat lagi.
mungkin aku sakit.
ya. bai.
Share/Bookmark

Wednesday, November 24, 2010

exam lagi

0 suke nak komen
sekarang jam menunjukkan 1605 pm. tapi math punye buku aku tak sentuh pon. apehal lagi dgn melakukan kira-kira. aku tatau ape yg meresap dalam tubuh. seakan raja malas sdg bertakhta di hati. sebab tade keje, pegi Google "waktu belajar yg sesuai" eh tak igt aku taip ape tapi berkaitan camtu la. jumpa indon punye, bayangkan betapa bekerut aku nak paham.

"kita ini berbeda-beda..aiii tak sedap....emm kita ni berlainan. ade orang jenis suke belaja lewat malam. aku tak boleh, tak masuk. ade orang belaja kat sekolah or kampus je. kat uma membuta. huh....." patu jumpe ini jugak dalam site tu.

tips untuk belajar menghadapi exam dan ujian juge boleh

1. Belajar berkumpulan
ini bagus. tapi jgn ajak satu kroni korang atau kamu kecundang utk begosip sepanjang hari. aku tau laaaa~~~ paling ramai pon 3 or 4. cari orang yg kamu selesa utk belaja tau tau. :D

2. Rajin buat catatan comel! ^^
jangan biarkan buku anda seperti baru lepas bleach. hahah dan rajin-rajin buat nota cantik yg berkalerful.

3. Merencanakan pelan?
sila tumpukan kat bahagian yg lemah. cam aku tak suke math, jadik mmg math yg aku study last. hahaha. tapi itu salah!

4. Disiplin
jgn main-main. jauhi facebook-ing,blogging dan seumpama. hahah aku sdg melakukannya :P

5. Bertanya
tak paham tanya. tgk aku, tanya ngek. aku rase ngek pon bosan tgk aku. hahaha. mekasih ngek! :D err jgn kedekut kalo orang ty, jwb kalo tau. jgn kelentong dgn ilmu salah sudah

6. Hindari belajar lebih-lebih
belaja sgt lame tp input sikit. elok sgt ke? sile pastikan anda mendapat rehat secukupnye.

7. Jujur dlm ujian
ini penting. jgn meniru ye? jujur sbb ini melibatkan mase depan. haih.

*lagipon, tak elok study last minit . mengeluh dan mengeluh lagi. =.="


Share/Bookmark

Monday, November 22, 2010

da ade favicon. haha!!! :PPP

2 suke nak komen
klik klik nak besau. hahaha


aku mungkin da terlambat mengetahui care nak buat favicon ni. hahaha. gile ketinggalan aku. tu laa belaja je keje. haha. ohhh exam td?jgn ty..die already.. :|

sebelom thermodynamics. kate-kate smgt diperoleh :

he said : sayang boleh buat. ade hikmah boleh jawab o tak. da study kan?mesti boleh
daddy : wish u the best!!
mummy : selamat bjaya...

last nye?thermoDIEnamics. uhuk uhuk. ok, FLUID MECHANICS esok!yehh..!!

ohh aku belaja dr anas. heee mekasehh anas!!! :)

Share/Bookmark

Saturday, November 20, 2010

ini adalah soya

2 suke nak komen
kebaikan dulu :

dpt menghindarkan penyakit jantung & kencing manis. sgt kaya dgn kalsium & mineral yg membantu memecahkan lemak. Ia membantu menyusutkan kadar Lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik(HDL)

keburukan :

kacang soya mempunyai hormon estrogen yang tinggi..jadi wanita boleh dpt breast cancer mudah..err otak juge jadik slow dan baby punye growth jadik luar biase.



soya : errr???yg mane satu sebenarnye???

Share/Bookmark

legging. indah?

0 suke nak komen
belajar tak menghalang aku untuk surf sane sini. muahahaha. teruk perangai. sebentar lagi mungkin tidur, otak berat sudah. tapi terjumpe something yg menarik. hahaa tak sangke blog camni pon ade.


dear, paham la. trend itu tak semestinye bagus utk diikut. jgn seksa aku yg pmpn dan lelaki apatah lagi. mmg rules are made to be broken but bukan sume rules boleh diikot sedap rase dgn pale otak. aku juge maseh dalam usaha baiki diri sendiri jadi aku sememangnye tidak layak menegur orang lain.

ahh..katil dah panggil....salam :)
Share/Bookmark

exam da weyh . . . . =.="

0 suke nak komen
na exam da. adesss takot? sikit sebab rase cam ketas akan bnyk kosong dr yg berisi. haih haih haih. dr dulu, pangai tak berubah. ampeh. ni pesanan utk diri sendiri.


jangan panik sgt ahh!
sila yakin sebab kalo panik, 50 % akan terbang begitu sahaja. :| **sem ni aku tak demam-demam plak en.. huuuuu~~

buat peta minda & terang kat kawan mahupon mende bukan hidup ape yg blajar
best part!hahaha :D cerita kat teddy bear pon takpe. haha

eny tidur cukup?
bab tidur ni. susah nak cakap. tatau ape itu cukup. =.="

makanan, sila jage
ini, makanan tu. em em. tak makan megi err fail sbb cafe tak bukak mase raye aji. lebihkan makanan berkhasiat, sini susah btol . :|

jgn dok wat jahat, jgn emosi sgt. jgn mencarot. ok eny?
insyaAllah sbb aku juge alpa. fuhhh

alat tulis?slip exam?
da ade!

study?
boleh laaa =.="

tawakal :)
berusaha dgn kemampuan + berdoa = takawal kepada yg Esa


*huhh..senin ni. exam da. semoge berjaya.. amin





Share/Bookmark

Wednesday, November 17, 2010

3 suke nak komen
hari ini aidiadha sudah. aku tak balik, terperuk di ceruk ulu kat wang ulu perlis. bersedia gagah perkasa nak harungi battle (exam laa tuh...) . malam td dgr takbir, aduhhh pilu di hati bagai di siat-siat gamaknya. pagi td lepas subuh dgr gak. sob sob aku tak pernah jauh masa camni, wpon tak meriah takde baju baru mase raye aji ni tapi balik laa kampung tuh. ade sembelih lembu. hahaha adoii patu ekor lembu ilang, makcik dok reneh wat sup. errr aku tak makan. pastu lagi pelik tgk nenek aku bakar kaki lembu tu and ketuk-ketuk then potong dlm tuh ade ke isi masalahnye?huuuu nenek kate jgn ditinggalkan sikit pon part of the body lembu yg dikorban ini. ok nenek :)) ape tah nenek aku makan ni. blkg uma siap dgn periuk besar, sup gear box dan aku juge tak layan. aku vege :P aku kurang sikit daging ni. haih tak penting yg penting skrg aku makan roti. =.=" rain share maggi dgn aku =.="pastu aku tgk fb orang ade rendang haaa siap. aku? T.T dilanda remuk badai menghempas. *nanges jap. adoi ngade.

*famili kat kampung skrg
**ikat perut, cafe takde :|



salam aidiladha :)


Share/Bookmark

Tuesday, November 16, 2010

tag tag tag tag tag!

0 suke nak komen

ape bnda pling penting dlm hidup?
-duit,laptop,my phone

bnda terakhir bli pkai duit sendiri
-my lunch

tempat ingin mengadakan mjlis perkahwinan dan tema
-aku suke garden style. hahaha atas cruise pon ok :P

adakah anda sedang bercinta?
-yup!and i love him :)

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-takde tarikh luput

novel/bulu/majalah terakhir yg korang bli
-cleo

antara mak/ayah,mak lebih mesra?
-mak la. mak tak keje. tapi aya mesra juge :PPP

namakan org yg korang btol2 nk jmpa dlm hidup
- yang berkaitan :)

adakah korang bsuh bju sndiri?
-sini mesin basuh kalo gune an, baju cam ta basuh je. so, manual :P

tmpat yg korang btol2 nk pegi
-da pergi?hahaha. ok la. nak pergi paris lak :P

pilih 1...peluk @cium
-Nak kiss :P

3 bnda ttg org yg tag korang
-manje
-baik
-comel..hohoh :P

bila tarikh lahir dan kt mana smbut thun lpas
-7th may sambut kat uma. haha :P

nk tag...
-sape nak buat tu buat la. hahah :P

Share/Bookmark

Monday, November 15, 2010

aku cube

2 suke nak komen
kalo tengah marah rase nak campak barang. rase nak pegi pelempang sume orang. rase nak amek pisau cincang-cincang si katak puru tu sampai lumat. sume nak asalkan marah setel. bahasa pon dah tuggang langgang. dgn makian sebagai pembasah lidah...*astagfirullah....

bile tengah marah jgn harap nak hirau perasaan orang len. jgn harap nak syum sumbing sane sini. aku bg muke kedut seribu. biala jadi tua 20 tahun pon. padahal hal kecik je pon. dulu kalo marah bilik akan besepah. ade jugak barang patah-patah takpon pecah. tapi tu mase otak zaman kanak-kanak. tak kurang juge cubit diri sndiri haha padan muke.

skrg aku da besa. diam lagi bagus dr hambur perkataan yg bukan-bukan dan mengurangkan saham baek aku, ya rabb. tulis atas kertas ape yg tak puas ati lepas tu koyak kertas tu sepenuh ati. tu ape aku buat skrg dr buat yg takde faedah. huh. bukan kan marah adelah percikan dr musuh utama kite dr azali tu?
Share/Bookmark

Friday, November 12, 2010

eny, force urself to study. :|

2 suke nak komen
bangun dari tidur harini, bace bagaikan puteri. nak tak nak kene jugak abiskan atau aku takkan start study. tapi aku da abiskan buku tu, tapi buku ilmiah tak jugak aku bukak. perasaan dalaman dah membuak-buak risau tak dapat nak jawab mase exam nanti tapi tapi tapi aku skrg tgh menaip kat blog. care pembelajaran yg efficient.

bagaikan puteri tu ade lagi sambungan die, aku bawak sume kot. makne kate mmg aku takkan study dlm mase terdekat ni. gila! mase final sem 1 aku sibuk abeskan chapter last harry porter, DEATHLY HOLLOW. then mase sem 2 khusyuk (btol ke aku eja?) dgn twilight, breaking dawn. skrg?aku ulang bace balek novel awang murshid tuh.

skrg ade jep aku bukak course outline utk thermodynamics tapi lepas tgk tu tgn pegang rambut. then capai sikat. "em my hair need treatment laa" then belai-belai then pegi masuk bilik amek ellips tu. sapu kat my hair sambil tgk cermin pastu sikat pastu ikat pastu. adoi letih.

then aku dok tgk lagi course outline tuh. chapter 1 sampai last. angan-angan nak mulakan dari bawah chapter mr khairuddin tapi tgk je laaa. reply msg, balas skype. adoi. sume tak menjadi. emm. ngek masuk, borak jap nan die oh die nak study dan seperti biase aku akn ckp "ngek study patu nanti aja aku tau?tau?" haa tu je laa.

kesimpulannye. haih. teruk la perangai aku ni. skrg mcm rase nak bace yg sang ratu plak. :|
ok laa nak zohor da. baiii sume :)
Share/Bookmark

Wednesday, November 10, 2010

NIL

0 suke nak komen
aku rase malas pulak nak update blog kalo pe aku buat orang asik kisah.
aku juge rase malas sebab semacam tak bebas, hey im kinda person yg give any words terus je ok?
aku tau la ramai tasuke aku but what is the point pon. bukan gune duet die untuk sara my living.
aku sgt heran kenape ade orang yg mmg ade mase untuk kritik aku. haha ta perlu.

malas laa. tade mood terus. esok pon da kembali ke perlis. so aku bajet-bajet akan study. haha mekaseh.

baii baiii selangor

Share/Bookmark

Monday, November 8, 2010

aku da besar dan dewasa :)

0 suke nak komen
well, perlis da makin surut banjirnya. tu pon yg i heard la. if yes, mmg na balik sgt kat perlis tu. kat sini em hard to study. byk godaan. haha. yela at hostel no mtv, no movie2 ni dan etc. hahaha oh makanan yg enak dan FREE. kat sane kene beli with my own money patu abis ye abis dan sedih. tgk baki dlm bank tinggal sikit. then ring my mum ask more money. cis ta malu. but i have toooooo.... :PPPP

oh yes kat rumah da dpt balik my vaio. great. rindu my baby ni. bole da meraba-raba beliau. hahaha. die da sihat. ye sgt kagum tahap kesihatan beliau. dan mood utk study ni yg penting. mane tah beliau berada. mencari dan terus mencari but tade. :| da lah thermodynamics ta paham dan mmg ta reti. sedih kan?but i have to study dgn bagus so i can jawab dgn bagus. may god blessed.

oh but for sure no bus. my mum na anta. kalau bole biar jela i get there by bus sbb ramai kot suruh i berdikari. ye. i try da nak bedikari but should i told u laen story bout me?naaaa i tamao menunjuk. ta baek. eyh?this is my blog. tgk header tu i tulis ape?dont ever bother kan?great la da paham :) balik to my mum n dad, if they say no so mmg a big no no laa for me. menyusahkan them a lot and im sorry. i know they worried a lot about me. tgk la news on tv and paper semua. ade ke berita bagus pasal bus?no aight. *sigh

this entry random bout what i had in my mind. berterabur isnt it? but who na sibuk-sibuk bout it eyh got la. ye, ade yg loves to and much eager to mengetahui haha adoi skema. but im getting old here. ta larat nak berkata-kata just bear in mind what my dad had said "be nice and always remembered that" lagi die kate "be grateful and always pray to ALLAH" and a lot la. and i da tanam dlm my inner side supaya ta payah na meroyan sgt or other kind of stuff. secubit garam je whatever yg dorang wanna say. easy aight if kite bertolak ansur err betol ke term ni?ke salah?but enough playing macam kanak-kanak. words doesnt mean anything for me. :) lol?my reputation is more important dr tu. i guess paling penting skrg is my final exam. haha. guys?????may luck be with u tp buat laa dulu baru tawakal :)
Share/Bookmark

Saturday, November 6, 2010

3rd nov - melarikan diri dr banjir? erkk

0 suke nak komen
aku ta pernah lah idup dalam banjir. live at selangor what u guys wanna expect pon. muahahah. alaaaa ni sbb ta penah nampak banjir terus na snap snap. poyo abis la. paling batak sbb naek lori yg bawa tar tuh. fuhh gile riuh cite kat my mum n dad. hahaha. n my dad gelak je. neway i have made it la balik with bus. my mum?she had worried a lot. em balik unimap nanti my dad na anta lambat. naek bus?kirim salam. haih. gambar ade lagi but beruk da buat perangai macam cipan. so. tgk la ape ade. my eyes pon da heavy. nite peps!



sawah da tenggelam


kami teruja


sian an nenek ni. haih


macam pelarian da sume. wawawawa


masa snap pic ni baru prasan yg makcik ni sdg kesat air mata. maybe uma die baru na wat. sian en? :(




cepatla surut. mini project ta siap sepenuhnya T.T

Share/Bookmark

Tuesday, November 2, 2010

just thinking of wanna bubbling. haha

0 suke nak komen
skrg hujan kat perlis baru berhenti. da hujan tanpa henti since saturday and certain areas mmg da banjir. jalan da tutup. huh. students from wg ulu are not allowed na kua dgn private car. bus je bole ok? tah la. tp surut la banjir ni. my family na dtg. pick me and stay at langkawi then HOME. :) my mum wants me at home. haha. ^^ mish me ya mum?mish-ing u too, A LOT.

bila panas terik mula mengharap hujan, but bila langit da mula na bg hujan sampai tak henti, kita na matahari pula. wow, ta bsyukur kan?haha me also the same. ta payah tunding jari. but as far as i concern. im trying to be grateful but human never satisfied in what they have had in their hands. em always wanting more.

sometimes when im sitting alone. my mind akan terbang thinking of something. what is the benefits yg i got from it. what bout my parents. future is the main point. confuse with myself of what im doing. it is wrong or right. thats why im refuse to tegur orang sbb im doing the same as them. kan?

enough with bubbling. haha. im sick thinking of exams. banyak ta study lagi. and cam wasting time je bila exam pointer average. what is the point bljr kat university. kat sini bazir mase sungguh but kat rumah nanti?i dont have any idea bout it. but hoping dgn study at home brings kesenangan melampau. got parents and home tempat yg sgt bagus :) even though u and ur family live in the cottage, but when there is families semua jadi bahagia. being near with the one we love most. kan? oh i mish my kitties. da gemuk.!

exams :)

22/11 - thermodynamics
23/11 -fluid mechanics
25/11 -maths
26/11 -fundamental of environmental eng

good luck to me and semua orang :)

Share/Bookmark

Monday, November 1, 2010

lemak

2 suke nak komen
hari ini hari ahad eyh da isnin pon. haha ampeh buat keje lama sgt. :P pagi td bangun dgn perasaan ingin dmam. (hujan dr pagi dan skrg pukul satu malam ni baru na stop ok?sejuk tahap kutub utara da. OMG!) lantas called my mum and have a chat with her, ok tenang sket. then ring my sweetheart yg baru bangun. MAKAN UBAT. ubat itu penyebab sedih sbb sgt ta sedap. huh!i can eat anything yg pahit but not ubat. totally yucks.! weeeeeeeeee ^^

currently my hobby adelah makan. aigoo my weight naek ke ta i dont know la. tp melihat posisi lemak-lemak di tubuh. em naek la tu. nak kurus?ye, ramai ta mengizikan. cesss sume suke i gmok. ta aci ta aci :p keje i makan even already ate pon i still mao makan. uishhh aku suke. sedap dan nyesal patu. ta banyak nyesal pon sebab dok buat lagi 2 jam kemudian. hahaha.
ni picture sate. sedap kan?aku makan dgn bulat (oh i love u honey!! :DDD ) 30 batang so 15 batang kot sorang?or die makan byk. heheh. dgn nasi goreng cina and nasi goreng cili padi. what do u gonna expect?gemok bukan?lalalaaa~~


sate ini comel sungguh.!


gambar ini tidak comel. comot. haha

first time kot pakai instant punye tudung. bangga jap walaupon muke ampeh. tapi yg penting elmo sgt darlinnnngggg...weee ^^ thanks to omeii sbb ini die punye, tetibe i juge mao beli. auuuu. mum?i wanna one of this oke?


**to my honey. thanks for what have u done. u had made a great day for me :) mmuuaaxxx..!!sorry for bringing troublesome for ya. didnt meant it :( ily!!!
Share/Bookmark