Monday, May 6, 2013

malang.

1 suke nak komen
what a day. i went to aeon bukit tinggi for a walk. takde tujuan pun with naza and thanks to her sbb belanja makan di black canyon. by the way, that's not the "what-a-day" punya sigh. the thing is i lost my cellphone. and i dont even remember how i lost it. yang pasti time tu aku tengah baca bbm firdaus. temporary memory loss ke hape aku ni. sedih ok? already went to celcom and replaced my simcard but no phone to put the sim in. who got extra phone? kinda let me borrow. . . . sad.

nak buat assignment pun no mood. nak mandi pun takde feel. i just cant brain this situation. stress all over. no bbm, whatsapp,wechat, text and call ke my number for this moment. and please jangan maki aku when i asked who are u masa replied text korang nanti.

kbai. *nangis sorang-sorang dalam bilik*


RALAT. hahaha ralat? whatever. seorang lelaki yang amanah dah call my friend and my phone returned to its owner once again. LOL. masih ada orang baik :) thankyou Allah!
Share/Bookmark

Friday, May 3, 2013

advance birthday treats.

0 suke nak komen

This is Fiza. well, we know each other since matriculation. kami sebilik. semenjak itu sampai ke hari ini kami masih rapat dan kekal rapat. went to UITM hantar thesis beliau then menjamu selera di delicious. terima kasih belanjaaaa :D and thanks for the cute cake too! patut la lambat rupanyaaa~


comel je red velvet dengan nama titewwwww di pinggan. LOL. comels dan suka. heeehuuuu. but my birthday lambat lagi. on 7th tapi dia cakap "bila nak jumpa lagi...?" ok, comel sangat kauuu.


my foooodddddd.....fish burger. and lupa laa amik gambar makanan Fiza. LOL.



lepas tu, Kama amik aku untuk teman dia tengok pameran pengantin. dibelanja juga. rezeki. semoga rezeki kamu berdua murah! Kama jangan kecik hati takde gambar..... siapa suruh tak mintak. hahaha :D

p/s : gambar dari phone buruk. so, gambar tak best. miahahaha. kbai :)


Share/Bookmark

Monday, April 29, 2013

Harum Manis

1 suke nak komen
Frankly, I never had pulut mangga before so I don't know how it tastes. At first I kinda think that its combination macam tak serasi. But this harum manis memang lazat cuma aku tak makan sekali campur. Makan pulut dulu then mangganya. Hahah. So dad, I bought harum manis for RM42 that worth la every penny. Tunggu anakanda mu balik this 1st May okay? :*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Saturday, April 20, 2013

Melankolik. Eh?

0 suke nak komen
Sampai je pintu rumah... Teringat setengah jam yang lepas.

Berkumandang dalam kereta lagu It's My Life dari Bonjovi, Lela cakap "Khai, ingat tak lagu ni time karaoke tu?" Diam. Kami gelak ramai ramai satu kereta. Memang haram jadah klip video kat pusat karaoke Arau tu.

Kemudian lagu dangdut, korea, melayu semua kami bantai nyanyi kuat kuat. "Ahh.." bisik hatiku. Keriuhan ni akan sunyi selepas June. Semua dah mengorak langkah menuju alam pekerjaan.

Diam.

Macamana kita kita lepas ni?

Masih berfikir.

Baiklah, selamat berjuang rakan rakan. Semoga tak terputus apa yg terbina ini :')

Sentimental. Pffttt.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Sunday, April 14, 2013

Naza's engagement day. :)

2 suke nak komen

aku kalau diikutkan kursus JMP, memang dah cabut jumaat lepas dah tak pergi majlis Naza ni. tapi rezeki, dapat msg kursus batal! hahahaha! btw, tetap tak cukup 8 orang :( 

aku kenal NAZATUL SAIDAH dari tingkatan satu. bayangkan berapa lama aku dah kenal dia. seingat aku dulu dia ni comot, pergi sekolah naik basikal. okay Naza sorry terbawak cerita dulu. btw sekarang dah besar panjang dah jadi tunangan orang. tahniah! :)

cantik! alaaa orang dah cantik, cuba sarung kain guni. em hodoh la sikit. okay okay, TAHNIAH! 




muka aku tu namanya terlebih teruja. excited sangat.



omeii angat angat. kbai. 

cupcake utk hantaran bertemakan kerja mereka berdua.  =.=" tapi aku tak dapat! tidak adil ye kawan kawan ku. 

tak sabar tunggu tahun depan Naza. love u! kbai :)



Share/Bookmark

Thursday, April 11, 2013

*tepuk dahi sendiri*

0 suke nak komen
jangan over tunjuk sokong pihak mana boleh?
jangan guna bahasa kesat boleh?
jangan rasa tahu sangat semua boleh?

dah besar dah panjang, fikiran kepala hotak tu pun panjangkan sekali,
sampai mak aku cakap "eh dia ni nampak lembut je, tak sangka macam ni?" sambil suruh aku hide activity dia dari facebook dia,
yelah, mak aku tak suka, aku sejuta kali rasa nak tempeleng muka dia,
tapi....takpe, dia nak tunjuk mana yang baik kan?

boleh, boleh saja abang, pakcik, kakak, adik dan etc etc bla bla bla,
jangan keluar perkataan nista la,
aku terbaca sekali,
ciss.. . .

aku? dah daftar pun untuk 5 mei tu.
dan aku masih mencari identiti aku,
hahahahahaha!

ok lah, aku cuma mengharap yang terbaik...

kahkahkah tak sangka aku nak update blog dengan taip menda ni. tua sangat aku. sepatutnya aku update pasal kawan aku dan apa aktiviti aku. baru jambu!

kbai.



Share/Bookmark

Sunday, March 10, 2013

the saree.

0 suke nak komen

ini yang terakhirnya program keramaian untuk sepanjang pengajian di UniMAP. well, deep inside rasa sedih nak tinggalkan zaman belajar semakin menebal. bukan tak boleh jumpa lepas ni buttttttttt semua orang ada path sendiri and bila duduk sendirian nanti mungkin pilu juga di hati. sob sob sob. 



manifestasi warisanku adalah theme for that night and million thanks to Swarna for her beautiful saree dan Thenmoli sebab pakaikan saree ni.
Share/Bookmark

Friday, February 22, 2013

0 suke nak komen

Aku takkan beli casing melebihi RM30. Aku kedekut utk benda macam tu. Jadi dengan casing RM10 ni aku conteng sukahati. Yelah, kelas pun sekali je sehari dalam 3 hari. Dan ini membolehkan masa yang terluang dibazirkan utk aktiviti seperti ini. Ok lah, itu sahaja. Mari bersiram sementara menanti azan Maghrib :)

Kbai.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Friday, February 8, 2013

Tak mengapa....

0 suke nak komen
Sebab takpeLAH, kau lemparkan sampah dari dalam kereta. "Takpe, nnt ada org bersihkan. Kan kerja dia?"

Sebab takpeLAH, kau biarkan trolley di parking lot lepas punggah barang ke dalam bonet kereta. "Takpe, nnt bangla tu kutiplah"

Sebab takpeLAH, taknak bertutup, beramal sebab masih muda. "Takpelah, muda lagi. Nanti tua aku taubatlah". Maaf tak reti panjangkan. Pegilah google.

Ni pun statement utk lempang diri sendiri. Kbai :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Thursday, February 7, 2013

0 suke nak komen
Tengahari tadi masa nak amik adik bongsu aku dari sekolah, nampak sorg budak perempuan berbaju kurung kainnya hijau. Lalu tepi longkang tu sampai simpang ada anjing 5 ekor. Budak tu tutup muka sambil nangis. Sementara kereta aku pusing ke budak tu, seorang laki muda cina berjalan ke arah perempuan tu. Dia tolong halaukan anjing. Comelkan? Ni barulah 1Malaysia.

Kbai.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Tuesday, January 29, 2013

The blind girl.

2 suke nak komen

Her name is Kecik. Was born normal with other siblings. She was the only one that still alive tapi dalam keadaan buta. Buang mata atau biar mati because her eyes got infection masa few weeks old. Few months already, she's healthy and active girl despite her condition. Kadang-kadang kesian tgk Kecik terlanggar dinding or kerusi masa lari2. Tapi dia happy, good enough. :')

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Tuesday, January 22, 2013

Arini Ney

1 suke nak komen
The most annoying thing yg orang buat kat aku adalah salah ejaan name. I don't mind if nama tu ERNI, at least boleh cakap ade E kat belakang I. Tapi bile aku sebut kat sini ERNIE die akan tulis ARINI (what kind of name is this?) Atau ARNI ke. Malas nak bother.

Aku sebut 2 cara. Minggu ni ERNIE like E in LET, next week ERNIE like ERNIE in sesame street. Oh, ni kedai dobi. And aku anta lagi baju aku sebut ENY E-N-Y, aku eja kot! Still, die tulis NEY.

Aku tatau nak buat ape dah. Only in Perlis. Kbai.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Monday, January 21, 2013

Kesepian

0 suke nak komen
Lame sudah blog ditinggal sepi. Nak kate sibuk, tak sangat. Tapi yela, mase terluang banyak digunakan untuk qada tidur. Exam baru menutup tirai dan diri ini masih terpunduk di ulu. "Ingat aku suke nak tinggal kat wang ulu lame2?" Alasan, aku kene buat lab. Tinggal lagi beberapa step, kalau siap InsyaAllah minggu depan aku blah. Hahah.

Blog ni macam takde function sangat sbb segala caci maki boleh terus di tweet. Rase amarah, tak puas hati, gembira dan caca merba lain. Semua perkara dah di up ke laman social, takkan nak repeat the same thing dalam blog? Luahan perasaan? No no.

Oleh itu, tah lah. Biar je la blog ni. Mungkin akan update utk gambar aku bertunang nanti. Pastu kawen pastu gambar baby. Haa lepas dapat baby boleh diblogkan tumbesaran beliau. Ha ha ha!

Kbai!

P.S : test update gune phone :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark