Tuesday, January 29, 2013

The blind girl.

2 suke nak komen

Her name is Kecik. Was born normal with other siblings. She was the only one that still alive tapi dalam keadaan buta. Buang mata atau biar mati because her eyes got infection masa few weeks old. Few months already, she's healthy and active girl despite her condition. Kadang-kadang kesian tgk Kecik terlanggar dinding or kerusi masa lari2. Tapi dia happy, good enough. :')

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Tuesday, January 22, 2013

Arini Ney

1 suke nak komen
The most annoying thing yg orang buat kat aku adalah salah ejaan name. I don't mind if nama tu ERNI, at least boleh cakap ade E kat belakang I. Tapi bile aku sebut kat sini ERNIE die akan tulis ARINI (what kind of name is this?) Atau ARNI ke. Malas nak bother.

Aku sebut 2 cara. Minggu ni ERNIE like E in LET, next week ERNIE like ERNIE in sesame street. Oh, ni kedai dobi. And aku anta lagi baju aku sebut ENY E-N-Y, aku eja kot! Still, die tulis NEY.

Aku tatau nak buat ape dah. Only in Perlis. Kbai.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark

Monday, January 21, 2013

Kesepian

0 suke nak komen
Lame sudah blog ditinggal sepi. Nak kate sibuk, tak sangat. Tapi yela, mase terluang banyak digunakan untuk qada tidur. Exam baru menutup tirai dan diri ini masih terpunduk di ulu. "Ingat aku suke nak tinggal kat wang ulu lame2?" Alasan, aku kene buat lab. Tinggal lagi beberapa step, kalau siap InsyaAllah minggu depan aku blah. Hahah.

Blog ni macam takde function sangat sbb segala caci maki boleh terus di tweet. Rase amarah, tak puas hati, gembira dan caca merba lain. Semua perkara dah di up ke laman social, takkan nak repeat the same thing dalam blog? Luahan perasaan? No no.

Oleh itu, tah lah. Biar je la blog ni. Mungkin akan update utk gambar aku bertunang nanti. Pastu kawen pastu gambar baby. Haa lepas dapat baby boleh diblogkan tumbesaran beliau. Ha ha ha!

Kbai!

P.S : test update gune phone :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Share/Bookmark