Saturday, June 11, 2011

jangan nak kurang ajar sangat.


pandai pandai ahh klik nak tgk lagi clear. anyway, u can chat with me, i got no problems with that. but use proper words because i ain't know ya. by saying oi instead of hye is rude. when i ask to use baik sikit bahasa then maki me. what for? haha i know u had say sorry but im just telling you to be polite. bukan kena bayar pun! hahaha. and i said im not kelantanese so tak paham then what did i got? burit?puk*mak? HAHAHA!

anyway, the last sentence i gave to him was "i just said. to make sure u use proper words later. all kelantanese like this meh?use bad words when someone ask to be polite?" . me sounds rude there but bila teringat, anon yang komen blog aku akan guna bahasa pantai timur untuk tinggalkan komen bajet bagus. polite la weh. bukan kene cas~

neway, after benda ni aku terus remove org itu. tak kenal pun, maybe aku approve sebab mutual friend dia kawan aku. :)

*im sorry, im not judging all kelantanese are bad :) only a few. orang negeri lain pun ada yang tak polite pun. but friends of mine in here, semua guna bahasa baik baik. selamat berbudi bahasa!itu mencerminkan kita semua! :) peace~
Share/Bookmark
Comments
13 Comments

13 suke nak komen:

ramon gonzales said...

hemmm...tak perlu kot gune bahase cmtu... org kapir pon tahu nak berbudi bahase,..wat malu islam je..

erniemusliana said...

betul :)

aRaN said...

nak kasi hitam buat apa. tunjuk ja nama mamat burik tu :)

erniemusliana said...

taleh ahh. hahaha.

DaYiNi said...

uhh ! kalau saye .,. saye sula jee die ~ bahase tah pape ~

shiema sufian said...

kadang kadng krana nila setitik habis susu sebelanga. btw, jomla join contest n blog review shiema :)

sugar2 kapas strawberry said...

sy kelantan.ini sgt memalukan

nik jepon said...

uish...pehal lak nk maki2 cmtu...law ak da maki alik da...

hana sudradjat said...

pelik-peliklah.asal dia nk marah pulak bila kamu kata kamu bukan org kelantan? mcm2 betullah...

Solihin Zubir said...

aduilaaa... psal tu pun nak bermaki-makian..

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


ni isu tganu lwn ktan ker? xpayah gaduh2..adat la bila berlawan, ada menang n kalah..kene terima la..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

erniemusliana said...

bukan pasal bola. pasal tegur dia je pon.

ajeera comey said...

good job ! kte REMOVE aje ~! ><