Sunday, January 30, 2011

eny di dapur.


ni la post tergendala disebabkan anon meroyan tadi. haih.

hari ini tetibe nak buat murtabak maggi wpun tak penah buat. beli masa bulan puasa dan tu pun masa belajar kat unimap baru kenal ada makanan ni. hahaha.

walaupun adek aku yg last kate aku suke buat benda pelik (aku tak penah jumpa kat pasar selangor ni) hahaha tapi die kate "akak ni masak pelik-pelik laa tapi sedap pulak" haha banyak cekadak ko. sumbat je la dalam mulut tu :PPP

adek lagi sorang kate kurang sedap tapi da bantai 2 keping. haha sah sah la SEDAP!

aku ingat la murtabak ni guna tepung, pergi la google jap rupenye telur sahaja. masa kepingan pertama tak cantik, bederai. huh tambah telur dan 5 keping seterusnya! tadaaaa!!! comel dan sedap. hahaha

ok la. lepas ni kene belaja masak lain.

boleh tak nak sertakan resipi?hahaha.

potong la bawang putih and bawang merah tambah la carrot. ade hotdog juga sedap. goreng dgn mesra dgn rencah maggi.
ok, angkat bile da wangi dan pecah sekali telur dalam bahan yg dah ditumis itu (dalam bekas besar sikit au)

dalam kejadian berasingan rendam maggi sampai lembut dan tuskan air.

then, maggi tu masuk sekali dalam bekas yg ada telur dan bahan ditumis uh (ratio maggi : telur = 2 : 3)

lepas kuali panas masukkan je sikit-sikit dan die masak jap je. terbalikkan la bile da perang. :D hee senang an? ^^

**sape kate aku tak reti masak-masak ni?:PPP

Share/Bookmark
Comments
6 Comments

6 suke nak komen:

azreena mohamed said...

waahhh..chef bg resepi la..tp akak mmg xpenah dgor pon resepi g2

erniemusliana said...

hahaha sedap!try!!!

AIMAN said...

wei nak sikit.. cam sedap je

erniemusliana said...

mmg sedap. hahaha. cena aku na bg ko? :P

Freaky said...

nak rasa :(

erniemusliana said...

sayang wat an abg nnti!!