warna keemasan, kulit yg rangup krup krap krup krap dan isi yg lembut beserta limpahan keju yg enak.
ok, mesti geli kan aku cakap camni?hahaha...
petang ni aku masak em nama yg sesuai "popia goreng berintikan ayam berkeju" hahaha atau golden crisp of cheesy chicken. erk?
sebenarnya inti dah sedap tapi kulit dia aku guna yg kulit segera yg biasa orang guna utk popia (boleh bayang?) ok. jadi dia macam tah la tak reti cakap atau aku sebenarnya tak reti bg dia sedap. hehe. ayat inti sedap nak berlagak je.
masa buat dah nak fed up gila dgn berlapis kulit dibuang sebab koyak dan tak lekat. memula guna air nak lekat tapi tak boleh! nak tanya mak, dia tgh solat so called my granny and she said gune telor.
TAPIIIII....tak jadi =.=" kekadang ade terbukak balik. so,
aku yg salah lipat. mekasih kat emak sayang :DDD lipat macam figure yg ade arrow hijau.
ok nak ceciter resipi. haha blog ini dah jadi blog masakan. ^^
1) goreng dulu ayam yg dicincang halus bersama bawang merah dan bawang putih yg dicincang halus. bawang tak gune banyak, sebijik-sebijik sudah. lepas tu carrot potong dadu kecik-kecik bagi comel.
2) dah goreng sampai 80 % garing tu, keep aside and keju cheesedale tu sile gunting memanjang about 1cm lebar. ok?
3) sediakan kulit popia segera tu. letak cheesedale dan bahan yg digoreng.
4) gulung kemas-kemas. sapu telor yg dipukul kat hujung nak kasik lekat.
5) GORENG SAMPAI KEKUNINGAN!
heeeee ^^
**aku rasa gune kulit yg buat utk karipap sedap lagik kot. huhu. ok!sila cube dan makan masa panas-panas dan lidah terbakar =.="