Friday, February 4, 2011

mate itam ^^

aku mengada dgn cermin mata berwarna hitam. tapi bukan sekadar gaya. mata itu penting. when u are driving or exposed too much during day, shades is a must. bukan utk show off but it is for ur own good.

mata tak macam kulit yg boleh dilindungi dgn sunscreen but ur eyes?sian die. so pakai la shades. lagipon nak elak ur skin kat eyes tu nampak lebih berumur....

mata bole rosak dan kekal begitu kalo tak jage from the early stage sbb boleh ade cataracts dan mate putih tu boleh jadi kaler kuning. huh. oke, pilihan utk shades mestilah yg besar so boleh cover most of ur eyes area. boleh elak ade habuk sekali masuk. erkk?

bukan nak bragging but dont buy shades yg tepi jalan n cheap one sebab die ta provide uv protection. so pakai atau ta, ur eyes boleh saket. huhu.

sayangi mata anda :)



**dipetik dari http://www.squidoo.com/HealthBenefitsOfSuglasses

ps : thanks daddy :PPP
Share/Bookmark
Comments
6 Comments

6 suke nak komen:

miSs Say-Ha. said...

mata kuning???
mcm mata seha je kan.

erniemusliana said...

hehe kunin ke mate ko?aku tgk bese je lak. heh

en. blogger said...

tak cantik lol... =)

erniemusliana said...

tak kesah pon. haha

SaYraH WonDerLanD said...

hahahaha nk jugak beli shades ..teringin sgt...tp lom berkesempatan ag nk beli..maybe masa akn datang

erniemusliana said...

haha ok2 beli laa :D