Tuesday, March 1, 2011

tekanan sedikit kot?

salam sejahtera dan salam satu malaysia.

skema.

aku nak update blog tapi apekan daya. disebabkan kekangan masa dan masalah yang dihadapi di kediaman universiti. harapan hanya tinggal harapan. ape nak buat ape nak jadi?study sepanjang hari. tapi memang banyak kerja skrg ini. kasihan? tidak perlu.

last week my dad had text me ask whether i still have money or not because he back to his hometown, kampung aku la.

"money ok ka?going to hometown. anything on monday ok ka?"

yaa. die dipengaruhi negeri matahari terbit. yelaaa kawan from there. whatever laa.

i said still have money and monday will be fine but i need extra sebab nak beli bola. now my money memang dikawal oleh my dad. tak nak anaknya overspend mungkin.

dah lama sambil tengok movie my dad text me again saying about budi. serius tak paham lansung so aku tanya balik.

aku rasa my mum cerita to my dad. before ni memang ade gtau my mum about how people react with me. skrg semua makin pelik.

then he said only few words "DONT BE TOO NICE TO OTHERS. A FEW GOOD FRIEND IS ENOUGH. U CANT AFFORD TO BE NICE TO EVERYONE"

ok dad :)

ok lah. got class jap lagi. till then semua :)
Share/Bookmark
Comments
3 Comments

3 suke nak komen:

sugar2 kapas strawberry said...

betul la tu your dad kata..sy pon x be nice dgn org sgt.just beware

erniemusliana said...

baek cik kapas. berhati2 lebih pasni :)

ezzyra said...

suka ayt trakhir 2...sgt setuju wif ur dad..